Blogg,  Djur,  foto

Varannan damernas

Idag är tredje ridturen. Har haft en dag emellan varje ridpass, då vi bara har promenerat. Första dagen var ju, som jag skrev i förra inlägget, bara ca tjugo minuter efter en lika lång tids promenad.
I förrgår promenerade vi lika långt, men ökade på ridtiden, så då red jag runt Ängavägen och sedan banvallen hem. En kort bit med trav.

Igår kom Malin från ”Häst i form” och laserbehandlade sårområdet på ryggen en gång till och det tyckte Cola kändes bra. 😊

Och idag är det lika fantastiskt väder som igår och nu blir det alltså ridning igen.
Nu promenerar vi bara bort till där Fällesåsebacken börjar och sedan rider vi hela banvallen bort och risskogen tillbaka.

Det är ökad förekomst av läskiga saker längs banvallen, enligt Cola, (ja, jag vet inte!) men annars skrittar vi på i raskt tempo med en kort travsträcka mot slutet.
När vi kommer fram ur risskogen frågar hon med hela kroppen om vi inte kan galoppera där, snälla!? Vet inte hur hon gör för hon skrittar så snällt, men jag hör tydligt frågan! Och jag låter mig bevekas och hinner knappt ta tyglarna innan vi flyter iväg i galopp. ❤
Sedan tjatar hon till sig en till på grusvägen mellan Ivarssons och Fritzons. Piggt och framåt men ändå lydigt i samlat tempo.
Vi har precis saktat av då vi hör en moped en bit bakom oss. Den närmar sig och Cola lever lite galen, så vi gör en volt in på Fritzons gårdsplan medan mopeden passerar i full fart. Då halvreser hon sig och vill rusa iväg men jag får coolat ner henne lite. Men att skritta blir omöjligt efter detta: Hon börjar trava, jag saktar ner henne och hon taktar. Hon går upp i trav, jag bryter av och hon taktar. Sådär håller vi på hela vägen hem och hon skrittar inte normalt innan vi är på gårdsplanen.
Hon har tydligen glömt bort det där med mopeder helt och hållet! Men det blir förhoppningsvis bättre efter att vi mött några till…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.