Blogg,  Djur,  foto

Uppehåll pga väder

Det har inte gått att göra någonting under några dagar – alltså inte ens promenader – pga fruktansvärd halka! Först vräkte det ner massa blötsnö och sedan regnade det och plogningsarbetarna hade svårt att hänga med. På nätterna frös det och slasket blev till is.
Nu har det dock regnat ytterligare några dagar och varit plusgrader även på natten, så all snö och is har verkligen försvunnit fort! Vattnet är förstås kvar och täcker både vägar på sina ställen, och åkrar och ängar.

Så det har mest varit att mocka, ge mat och byta täcke, när man har kommit till stallet.
Och att få gå en stund själv och inspektera också, är ju alltid roligt. 😃

Allt blåsande har dock orsakat en hel del kullfallna träd som stått lösa i allt det våta. Crut och Roy fick ett stort träd rakt över sitt lilla hus en natt och det var väl en himla tur att ingen blev skadad! Men de hittades ute på gårdsplanen och i trädgården på morgonen, så rädda hade de ju blivit och staketet var forcerat.

Igår tog vi upp det där med tömkörningen igen. Det gick inte så bra. Vi gick vägen ner och sedan bort mot Fritzons där vi vände. Men när jag ville göra volter och/eller vända så bara stegrade hon sig!?
Förmodligen gjorde jag nåt fel.
Men något annat som också kan ha inverkat var att Nina var ute och gick med Roy och kom efter oss. Helt utom syn- och hör-håll för mig, men Cola hörde säkert att han kom! Mindes väl deras rejsingtur tillsammans då de slet sig båda två och sprang hem!
Roy fick ett spel även denna gång och slet sig från Nina, men som tur var så hade vi precis hunnit hem innan Roy kom springandes. Hade inte varit kul att få honom upp i rumpan på oss, med långa tömmar och elände att trassla in både mig och Cola i när hon velat följa med! 😱

Men idag gav vi oss på tömkörningen igen och det gick mycket bättre. ❤😊 Ja dvs, jag har ju fortfarande inte kommit på hur jag ska göra för att hon ska jobba sig fram till en låg form, men Cola var i alla fall mer sansad idag. Inga stegringar.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.