Blogg,  Djur,  foto

Kampen börjar om

Så kom då dagen för veterinärbesöket och Sara körde oss. Det var ju som jag befarat: på ultraljudet kunde noteras att det blivit lite mer pålagringar. Både på facettlederna (i ländryggen) och i höftleden. 😢

Så hon behandlades med kortison igen och så får hon metacam i tio dagar och då ska hon promeneras mellan en halv och en hel timme varje dag. Efter det är det tömkörning tio dagar, då hon ska arbetas i skritt. Hur mycket arbete det nu blir, så kass på tömkörning som jag är.

Eftersom Cola inte har tillåtit mig att brodda bakhovarna (vänster) när det nu kom lite halkig snö, så har vi inte kunnat promenera alls de sista dagarna före veterinärbesöket, men nu passade jag på medan hon var drogad med lugnande. Anna (hovis) kommer på torsdag, och förhoppningsvis kan hon sko runtom, eftersom metacamdosen inte är slut än då.

Annars har det varit några fina dagar vädermässigt, med bara lite lagom snö och små solglimtar emellanåt.

Under gårdagens promenad tyckte jag hon lessen ut hela första halvan. Den sista halvan såg hon mer arg ut. Enda stunderna hon såg någorlunda nöjd ut var när hon fick äta lite på gammalt gräs eller blåbärsris.

Idag har det snöat precis hela dagen och det betydde lite mer motion, eftersom vi fick pulsa i snön. Men hon kom minsann springandes till mig i hagen när jag kom, och verkade lite gladare. Trots att hon var prydd med istappar överallt.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.