Blogg,  Djur,  foto

Nya bakskor och tjur på besök

Idag fick Cola även nya bakskor! 😄
Först fick hon 2 ml Plagisil av mig. Är osäker på hur mycket effekt det hade, men det tog säkert udden av den värsta hysterin.
Sedan fick hon stå med mig hållandes i grimskaftet istället för att vara uppspänd på bägge sidor. DET märktes iaf att hon uppskattade. 😍
När hon i halvtid ändå började veva litegrann med vänster bak, så visslade Anna när hon började spika i sömmen, medan jag framme vid huvudet sjöng för henne, samtidigt som en medföljande ”assistent” ställde sig att slipa gamla skor utanför stalldörren! Det lät ju och gnistrade lite, så hon hade något som distraherade – och då gick resten jättebra! Så denna gång fick hon sex söm även i vänster baksko! 😂

Sedan tog vi en liten promenad bara, för det kändes inte särskilt rätt att rida när hon fått lite lugnande, även om det inte var den sorten de blir trötta av.

När vi kom tillbaks, hade de fått påhälsning av tjuren Ferdinand i hagen. Han hade dessutom ätit upp Colas hörester! 😱
Det blev till att ringa Nicke, som kom och lagade tråd samt föste in Ferdinand till de andra tre tjurarna igen. Så de kunde fortsätta bröla och göra upp om vem som ska vara ledare. Det blev nämligen aldrig avgjort igår. Två är visserligen borta ur leken, men det betyder två kvar.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.