Blogg,  Djur,  foto

Lucköppning

Idag är det lite luckor mellan molnen och en blek decembersol tittar fram på eftermiddagen. 😍
Cola och jag tar en tur bort till Ammås idag och just den slingan genom gården har hon aldrig gått förut och hon tittar sig intresserat om hela tiden. 😊 Men hon känns otroligt lugn och sansad idag! Som en ”mogen, stabil och vuxen häst”, liksom. Härligt som omväxling. ❤

Senast förra veckan pratade de om i lokalradion att grundvattennivån fortfarande är alldeles för låg i kommunen och eventuellt blir det bevattningsförbud redan i mars-april igen! Det skulle behöva regna kraftigt i flera månader för att täcka behovet, sa de.
Men jag kan inte förstå det? Högvadsån är ju full igen och det finns liksom inte rum för mer vatten nu!

Det gick inga kossor ovanför Ammås idag. Vilken tur! Jag vet inte vad vi skulle gjort om det var fullt i hagarna? Vi hade antagligen fått vända om…

Utöver trav, bjuder turen även på lite galopp sedan. Dit har jag fortfarande inte kommit, när vi rider i mörker med pannlampa. Men jag travade faktiskt riktigt mycket i förrgår, på vår mörkerrunda! 😛😄

Och så har friden sänkt sig över hagen igen och Soni och Cola ägnar sig åt halmstrån… 💕

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.