Blogg,  Djur,  foto

Fullmåne och fullsol

Igår kväll var fullmånen helt otrolig och det stod dessutom i ett fotomässigt mycket bättre läge än vad den brukar. Detta gjorde att jag helt enkelt var tvungen att snabbt ta några bilder när jag kom hem. Med mobilen tyvärr, för jag vågade inte chansa på att inte något litet moln skulle dyka upp om jag sprang in efter systemkameran.

Jag körde femti meter extra innan jag stannade, för att få en bra fotovinkel. Katterna, som alltid möter min bil vid brevlådorna, blev oroliga. De cirkulerade runt bilen och undrade hur de skulle få hem matte, som uppenbarligen kört helt vilse! 😂🤣

Idag strålar en klargul sol från en knallblå himmel precis hela dagen och jag jobbar till 16.
Den lyser fortfarande när jag hämtar Cola i hagen, men har gömt sig bakom grantopparna när vi kommer upp till stallet. Och SÅ stor hage är det inte!
Vi skyndar oss för att hinna med en kort tur innan mörkret börjar falla. Efter att ha fastnat på vägen längs Cruts hage, (”Matte jag måste kissa!” ”Matte jag kan inte gå, för mina bakben är två meter isär!” ”Matte jag sitter fast! Jag har blivit förlamad!”) så går vi så småningom först upp genom bokskogen och sedan rider vi runt Fällesåsen och avslutar med en galopp längs banvallen. ❤

Och efter sårtvätt, hinkmat, hovvård, täckespåtagning, höpackning, tvätt och påfyllning av vattenkar, upphängning av ena hönätet ute i hagen (”Matte, jag väntar här runt hörnet tills den där vattenslangen i baljan slutat spruta…”) mockning av ligghall och omgivning plus påfyllning av halm, så kunde då matten åka hem vid 20.00…
Eftersom lunchrasten på jobbet är 11.30 så är det inte helt fel med något litet ätbart då. 🙄😛 🥞🍜🥙🥘🍞🍔🍟🍖🍗

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.