Blogg,  Djur,  foto

Hemgång

Idag och igår hade jag ett superbrunstigt sto som inte kunde stå still för fem öre i stallgången. Däremot var hon fullt ridbar och gick mycket bra dessutom.

På väg upp för backen mot Fällesåsen, ser jag grävmaskinen på långt håll. Jag tycker det ser ut som den står tvärs över vägen! ”Det här ska bli spännande”, tänker jag. ”Vi får passera under armen till skopan!” 😂😂
Nu blev det ju inte så, jag såg fel…

Men Cola har alltså åsikter om vem eller vilka hon ska dela hage med. Och det är inte Soni!
Tyvärr får hon ju inte bestämma detta själv utan det är en massa olika faktorer som styr…
När hon och Soni gick i hagen nere vid banvallen funkade det ju ändå bra, men vi flyttade hem dem till gården igår. Skönt för oss människor, att slippa gå så långt fram och tillbaka. Men nu ser ju Cola de andra och då vill hon ABSOLUT gå med dem!

När jag skulle släppa ut Colahästen efter ridturen igår, så hade ju hon bespetsat sig på att få komma ut till Pikasso, Hera och Lillan! Hennes tre älsklingar. INTE fortsätta gå med Soni. Särskilt som hon såg Lillan stå vid insläppet i hagen längst bort.
När jag försökte få in henne hos Soni istället, ställde hon sig helt sonika på bakbenen vid insläppet och viftade med frambenen i luften. 🙄
Det var både trångt och backigt där jag stod, så till slut släppte jag taget och lät henne rusa fram till Lillan och de fick hälsa över tråden en stund.

Sedan fick jag helt enkelt gå runt bakvägen med henne, genom två tomma hagar, in till Soni och där sprang hon runt och skrek ett tag, men hon gav sig snart.

Idag var hon på samma humör. Hon hälsade på Hera och Pikasso över tråden innan jag fick med henne till stallet. Där dansade hon quick-step och halvreste sig hela tiden så jag fick vara snabb med sadeln. Tränset åkte på ute på stallplanen…
Viktoria och jag kom sedan överens om att hon skulle få ett par timmars date med Hera. Ifall det möjligen skulle lugna henne.
Hon blev mycket nöjd. ❤
Tyvärr blev det åter skrik och tandagnisslan, när hon fick gå tillbaka till Soni igen på eftermiddagen.
Det blir väl bättre när brunsten får lagt sig.

I onsdags följde Marina med ut en runda med Soni. Det är kul med sällskap ibland; det är inte så ofta det sker. Vi red backarna på andra sidan vägen, mellan Sönneräng och Torvbacken. 😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.