Blogg,  Djur,  foto

Racer-skor

Tiden den går och den gångna veckan har vi faktiskt ändå fått ridit de eftersträvansvärda fem dagarna. Nu verkar det bli sämre prognos framöver, med alla regnväder de radat upp på rad, om man ser på väderprognosen.

I förrgår tog jag och Marina upp hästarna, för hon skulle ha Soni inne över natten då det skulle hålla på att regna och sedan skulle han släppas ihop med Pikasso nån dag för att vänja sig. Så då skulle Cola få gå med de andra så länge. Det blev ett kärt återseende: Cola gillar verkligen Hera och Pikasso! Men hon såg allt till att besöka matbordet först, innan hon gick och hälsade! 😄
Synd att hon inte får gå tillsammans med dessa mer tid.


Sedan messade Marina mig om att det inte blev något hopsläpp utan Cola och Soni skulle få gå i hage fyra. Jag lovade att koppla bort batteriet nerifrån hagen och ta med det upp.
Men idag fick vi order från Nina att vi skulle ta ner hästarna igen nu när inte Soni skulle gå med Pikasso, för den hagen där nere skulle betas av mera innan vi får ta upp dem! Tydligen hade Marina missuppfattat!
Så nu blir det till att släpa ner batteri och sladdar igen imorgon och koppla på det på tråden. Det blir en sen dag, för vi jobbar bägge två och sedan vill jag hinna rida innan det blir aktuellt med att släppa ner och koppla ström.
Det som är det största bekymret med den hagen där nere, tycker Marina (och jag håller nog med) är att det finns i princip inget skydd alls om det spöregnar en hel natt! Det finns en liten ficka där stängslet svänger in mot träden, men inte är där nåt bra skydd mot hällregn inte!

Ja ja, igår red vi runt Gläsbackavägen och Tranabobackarna hem igen. Hon var pigg och glad där, även om hon känts aningen lugnare/tröttare den här veckan. Men inte så lugn att det varit något att oroa sig över.

Idag var det dags för nya skor. Cola skötte sig även om hon inte gillar när man bankar, men hon var tydligen nödig för utöver att lägga två stora högar inne i stallgången under tiden, så kände hon sig tvungen att kissa en hel ocean därinne! Och att kissa på betong är ju inget hon gör om det inte är tvunget.
Efteråt fick hon ut och springa in de nya skorna i paddocken, innan hon fick mat och regntäcke och gå ut till Soni. Mycket spring i benen idag tydligen! Jag filmade ju bara knappt halva tiden. 😂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.