Blogg,  Djur,  foto

Ryttarnas guide i galaxen

Igår höll alla på att avlida – 33 grader varmt och sååå himla kvavt och klockan tolv på natten hade det bara gått ner till 25… 🤤😥
Men jag red ändå ut en liten kort sväng framåt åtta eftersom det inte blev nåt i måndags och jag ville känna på hennes form. Hon har ju verkat trött och hängig ett par dagar nu, men jag tror inte det är nån fara. Det är nog mest en kombination av värme, insekter, dåligt med sömn och kanske för lite krut i maten. I varje fall inget farligt.

Hon går med Soni nu. Efter en massa krånglande hit och dit, gick Marina med på att försöka släppa ihop honom med Cola i måndags kväll i en ny hage. Det gick alldeles utmärkt och precis som jag trodde, så slutade hon ganska snabbt med att jaga honom. De sprang ett par varv och sedan var det över och Marinas ångest över att släppa ihop honom med den livsfarliga Cola, släppte. 😉

I dag hämtar jag henne i hagen redan klockan sju på morgonen. Det är mulet och inte mer än 21 grader och riktigt behagligt. Jag har lovat att hänga med som guide åt fem tjejer (kvinnor) som bor på Örnatorpets gästranch några nätter. Flera av dem är i min ålder och det är både ovanligt och trevligt, dels att ha sällskap över huvud taget, men också att slippa känna sig som en mormor. 😄
Cola tycker med att det hela är väldigt spännande att rida ut med en hel flock okända hästar! Hon har ju sällan sällskap av någon alls och har absolut inte gått tillsammans med så många som fem någon gång!
Hon sköter sig jättebra! Vågar ju inte riktigt stödda till sig när hon inte känner de andra utan försöker smälta in. 😍 Hon är pigg men inte het och vi har två och en halv väldigt trevliga timmar ihop, vi fem.

(”Här håller vi till höger om granen till vänster där…” 😂😂)

Vi rider runt Arturs sjöar, bort till Skälltorpsvägen, och det börjar strax att blixtra, åska och regna. Men det är riktigt skönt med regn och framför allt efterlängtat, men vi tar och skippar kaffepausen och kortar av den tänkta rundan något. Vi blir ju sedermera genomblöta allihopa och kunde inte sitta mer klistrade i sadeln! 🤣
Efteråt bjuder de på kaffe i stugan istället och vi bestämmer att ta en sista tur tillsammans i morgon, innan de åker hem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.