Blogg,  Djur,  foto

Demonerna lurar…

Idag är det en av de där dagarna i månaden, visar det sig när vi kommit en bit. Suck. Vi travar en jättelång sträcka med förhoppning om att hon så småningom ska fokusera på något annat än alla demoner som hotar överallt.

Sedan genom skogen bort till vägen mot Arturs sjöar. Galoppen upp dit blir en upplevelse av tvärnitar och otroligt snabba, högst oförutsedda rörelser åt alla håll – samtidigt som hon är jättepigg och verkligen vill springa jättefort! 😂

Efteråt rider vi runt för att ta den smala grässtigen mellan den lilla dammen och själva sjön. Då upptäcker hon ett ”slukhål”, dvs ett RÖR som sticker upp ur gräset och visar sitt svarta gap mellan två stenar, alldeles precis till vänster om stigens början – och med sjön direkt till höger. 😱😱😨 Sällan har väl en häst farit baklänges så hastigt!?
”Nejnejnej, aldrigilivetattjaggårdär!!!”
Men på tredje försöket lyckas vi. Mycket beröm. 😍
Sedan kommer då nästa lilla uträknade utmaning: stockbron, som är bred, platt och fin utan springor eller ojämnheter. Inte ens något hemskt vid sidorna. Jättefarlig!
Men här är hon väldigt modig och efter att ha tvekat och nosat på lång tygel en stund, så går hon till slut över med höga benlyft och högljutt blåsande. 😆
En liten stund senare rider vi förbi ett ställe där ägaren har flyttat hundgården ut till vägen. Cola är inte rädd för hundar, men den här älghunden verkar inte gilla någon. Han vrålskäller hela tiden från det att han hör oss och kastar sig oavbrutet upp mot nätet. Klorna rasslar varje gång på väg ner. Man vill liksom inte veta vad som händer om det en dag skulle gå sönder…
Men Cola är duktig nu med. Med krum nacke tar hon sig förbi i nån sorts piaffliknande tempo.

Ännu en stund senare längs vägen, får hon ett litet psykbryt när jag ber henne gå åt sidan för att det kommer en bil. Jag frågar henne vad tusan det är frågan om??

Knasig fråga.
Hon är ju fullpumpad med adrenalin efter alla hemskheter hon utsatts för de senaste tjugo minuterna! 😂😄

Men vi är snart vid banvallen igen, så hon får galoppera av sig! Och nu vinner minsann springlusten över demonerna längs vägkanten. 😁

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.