Blogg,  Djur,  foto

Älgalushelvetet har börjat

I tisdags blev det bara en stillsam tur runt Ivarssons för det regnade. Visserligen sken solen också och det var ganska varmt, men det blev svettigt i regnjacka och blött om jeanslåren… Så vi jobbade mest i skritten även om det blev lite trav också och pyttelite galopp. 😌

I går gav vi oss iväg upp för backen mot Fällesåsen för att sedan ta oss vidare till Platån. Det tog tid. Cola stannade hela tiden och såg alldeles håglös ut. Stod bara snyggt parkerad och glodde ut i luften. Efter en liten stund gick hon vidare. Men hon upprepade detta väldigt många gånger, så rundan tog sin lilla tid.
Det kändes INTE som att hon hade ont – mera som att hon var trött.
Vid ett par tillfällen, där hon brukar vilja galoppera, fort, erbjöd jag henne detta. Hon började glatt, men efter bara en liten bit saktade hon av igen.

På hemvägen när vi gick nerför den långa backen från Fällesåsen, så jobbade jag med henne för att hon skulle få in bakdelen under sig och gå sakta så hon hann med att trampa med bakbenen ordentligt. Det gav resultat, för när vi var nere, så gick hon i en jättefin form med sviktande steg! 😍 Vi utnyttjade detta i en stunds trav och det kändes hur bra som helst.

När vi var tillbaka i stallgången bestämde jag mig för att gå igenom pälsen, men framför allt svansen riktigt ordentligt, för jag hade fått lite aningar… jodå, mycket riktigt: efter en stunds kammande så kröp den första älgflugan fram! Jag hämtade pälsglansen och kammade och kammade och till slut hade jag fått död på ÅTTA stycken äckliga älgflugor!
Cola stod som ett ljus hela tiden och efteråt gäspade hon väldeliga och såg mest ut som om hon kunnat somna på stört! Och hon hade Hallands mest välborstade svans!


Jag misstänker att dessa irriterat och hållit henne vaken sedan igår, kanske ännu längre?
Så himla skönt att ha fått bort dem!

Idag började bockjakten och Cola fick gult ländtäcke dagen till ära! Jag tänkte att det förutom att synas bra, även skulle skydda mot flera älgflugor… 😄

Vi höll oss till banvallen idag. Vi jobbade cirka en timme och med tanke på hur sällan det blivit av, denna varma sommar så var hon riktigt duktig! ❤
Jag fick för mig att vi skulle träna halter även från galopp, eftersom hon nu lärt sig så bra efter förra gångens tragglande! Att halt betyder att man ska stå stilla alltså – inte bara stanna och sedan börja springa bakåt eller framåt omedelbart.

Men detta var ju en fånig idé på en häst som iofs lär sig fort, men sedan gärna glömmer lyssna och tycker att hon kan det. 🐎 💡
Efter två ”avsaktningar” från galopp, (det blev rätt så lång bromssträcka) så tvärnitade hon sedan alldeles själv två gånger i följande galopper. Helt utan att skygga för något; hon bara tvärstannade.
”Var det så här du menade, matte!?” 😂😂

Men eftersom hon ändå inte har styrkan i bakdelen än, så nitar hon ju på frambenen. Så vi nöjer oss nog med att träna halter från trav ett tag, tror jag.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.