Blogg,  Djur,  foto

Värmeslag

Det bara fortsätter! 🌞🌞🌞 Det är inte roligt längre, det räcker nu. 32℃ varmt ända till tidiga kvällen då det sjunker till typ 27.
En kväll promenerade jag hem till stallet med henne, där hon fick tillbringa natten i vinterhagen. Pikasso skulle stå inne den natten och jag ville inte ha henne ensam långt uppe på Fällesåsen. De andra ville inte ha henne med deras hästar, men hon var i alla fall på gården där det var liv och rörelse.

Frukostbuffé, på väg tillbaks till Fällesåsen igen, morgonen efter. 😍

Jag har inte orkat rida på hela veckan, med undantag för när jag red ner henne (i shorts) från Fällesåsen till den nya hagen nere i Apel i onsdags kväll. Men det räknas nästan inte.
Senast vi tog en riktig ridtur var i söndags. Banvallen, Gläsbackavägen och Tranabobacken tillbaks.

På kvällarna är det gott om vilt däruppe och när jag körde hemåt, sprang först en stor älgtjur ut över vägen (där hann jag inte med, med kameran,) och lite senare stod en ko och väntade. Förmodligen på honom. Love is in the air. 😍
Så länge jag slipper möta älg och vildsvin när jag rider, så…

Så i onsdags kväll fick de alltså flytta ner till Apel, till en nygjord liten hage med långt grönt gräs!! 😄 Härligt – så länge det varar. Crut och Roy går mittemot och första dygnet gick Cola själv, för Pikasso var hemma och vilade och fick nya skor. Crut tyckte det var VÄLDIGT trevligt med Cola så nära och hon misstyckte inte heller! Men till slut verkade det som gröngräset vann striden. Hoppas jag. 😱 Tur att hon inte är brunstig i alla fall.

Igår fick hon komma hem några timmar och vara sällskap åt Pikasso i det svala stallet och äta mineraler och lusern. Men inte hela tiden, för jag passade även på att schamponera henne med Prob tjärschampo. Om detta tyckte hon förstås inte. Jätteläskigt när det rann vatten från svampen ner över hennes kropp!!! 😂

Efter schamponeringen blev det dusch, men detta var hon lyckligt omedveten om här och försökte ihärdigt dölja att hon faktiskt gäspade. 🤣
När pärsen väl var över, var hon faktiskt len som en baby över kroppen och jag testade även lite Prob olja på ett par utsatta kli/bett-ställen. Hon fick en hink med vatten och sedan gick vi ner till hagen igen.

Strax efteråt kom även Pikasso.

Själv åkte jag till Gekås, där jag svettig och skiten, iförd linne, slitna avklippta jeans, sockar och dammiga ridkängor försökte hitta ett nytt flugtäcke åt Colahästen. Det var lögn i h-e och jag blev irriterad. Det är inte första gången som hennes storlek är TOTALT frånvarande på hyllorna. Faktiskt rätt vanligt. 😝😡 Om en viss storlek alltid är slut, medan hyllorna svämmar över av stora storlekar, så är väl det ett tecken på att de köper in för få, i relation till de andra? JA MEN KÖP IN FLER DÅ!
Jag köpte till slut ett i storleken större, så får vi se exakt HUR mycket för stort det är sedan ikväll…

När man kommer hem, så får man inte ha bråttom ut ur bilen, eftersom en knäkatt uppenbarar sig snabbt som ögat. 🤣😆

Samma katt är även jägare till proffessionen. Ett annat år var det halvvuxna änder, han släpade hem, en efter en. När jag sedan klippte gräset på baksidan en dag, så rasslade det till av bara tusan och en massa andfötter virvlade iväg över gräsmattan!! 😱
Det var tydligen matplatsen där. Jag räknade till nio stycken, men såvida inte an var enbent, så fanns det troligen en till under nån buske nånstans..
I år är det nån annan sorts fågel med stora fötter! En rall av något slag? Jag antar att de, luksom halvvuxna änder, inte är lika snabba på att lyfta, som vanliga fåglar är.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.