Blogg,  Djur,  foto

Puh!

Jag orkar inte ens hitta på rubriker till mina inlägg längre. Jag tycker värmen är fruktansvärt jobbig nu, medan Cola nog mest har ont av insekterna (väääldigt enerverande) och får fullt med sår som sedan flugorna kalasar på. 😬😖 Jag har inte orkat rida sedan i söndags men jag är ju uppe och hälsar på varje dag. Fyller på vatten, ger mineraler och tar ut henne en stund om hon vill.
Igår tog vi en liten promenad, men jag tror att hon fick för sig att vi skulle hem (till Hera och Diva) för hon fick jättebråttom och gnäggade och hade sig, så jag avbröt innan vi kom för nära ”hemåt” och hon fick strosa runt och äta gräs längs kanterna istället. Hatar att göra henne besviken – även om jag inte är helt säker på att hästar kan uppleva just den känslan.
Sista biten tillbaks mot hagen igen, fick hon gå lös och jag mumsade hallon. Hennes reaktion halvvägs in i filmen, när jag frågar om hon går nu, är helt underbar. 😍❤😄

För övrigt fick vi faktiskt lite regn senare på kvällen. Otroligt lokalt, så jag vet inte hur mycket som kom just över gräset i hagarna?? Här hemma kom bara lite normalt regn under ca tio minuter eller så. Dvs mer än duggregn, men absolut inget störtregn. Nere i byn hade det däremot vräkt ner så det var rena översvämningen – bilarna körde i vatten som gick halvvägs uppför hjulen och källardörrar var blockerade!

Jag har skrapat, tvättat och grundat mina halvruttna garageportar och idag målade jag en första gång på de ställen som blivit trävita. Jag hade ingen aning om att det skulle gå hål rakt igenom när jag började skrapa (!!) men så var det. Tjocka fina brädorna som jag byggde dörrarna av i mitten av nittitalet. 😭

Flugorna är överallt och nu har de dessutom börjat bitas, vilket gör att jag snart blir vansinnig. Katterna är mest ute men vill ändå in flera gånger om dagen och är rastlösa.

Men om jag sätter mig att läsa, vill de förstås ligga i knäet. Det resulterar i att jag får värmeslag efter fem minuter och irriterat föser ner den av dem som lagt sig där.

Så har jag kontaktat Electrolux och fått reda på att den lilla insatsen med hjulet till min dammsugare inte säljs mera. Suck.
Har dessutom kommit på att jag måste skaffa takmassa till papptaket på utbyggnaden!!! Skulle ju gjorts för flera år sedan men glömts bort och nu fick jag riktig panik! Måste ABSOLUT göras i sommar, efter denna torka och gassande sol. 😱 Jobb, jobb, jobb… När ska mamma och jag hinna med att åka till Malmö till familjen Norman-Lee??
Igår var jag i alla fall och köpte en ny (begagnad) toalettstol på byggåtervinningen. Den är ungefär lika gammal son den jag har nu, men den är HEL och kostade bara 600 kr. Nu ska jag bara ha tag i nån som kan montera in den åt mig också. Den ena rörmokaren har semester och den andra hinner inte den närmaste tiden och den tredje svarar inte. Så det blir att vänta.

Under tiden kan den väl tjäna som väntplats ifall någon får för sig att komma och hälsa på och jag inte är hemma? (händer inte) och så får jag fortsätta med att vara biträdande assistent till min gamla varje gång jag vill spola… 😂

Syns ju inte här, men jag måste alltså hjälpa till här, handgripligen, varje gång. Och stänga av vattnet efter varje gång det fyllts upp. Annars står det och rinner hela tiden.

Den enda som inte verkar ha ont av värmen alls, är min pelargonia! Är så stolt över den – tre (eller fyra?) år i år. 😍

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.