Blogg,  Djur,  foto

Inte lätt att vara nykomling

Idag flyttar M. sin häst Soni till Örnatorpet! Dvs han har varit här för längesedan, men då var här en helt annan besättning hästar, så på det viset är han ju nykomling. Jag ska möta Marina och Soni i stallet halv tio, så jag och Cola rider iväg redan vid åtta, så vi hinner ta en liten tur först.

Finns det GRÖNT gräs längs vägen, så får man ju faktiskt lov att passa på! 😊

Tanken är att Cola och Soni ska få hälsa på varandra över varsin boxkant först (medan M. och jag dricker kaffe) och sedan ha sällskap upp till hagen. Men Cola nonchalerar honom fullständigt och ingen verkar ha något intresse alls av att hälsa.
På vägen upp till Fällesåsen sedan, så vänder hon sig om ett par tre gånger (mot Soni) och glor. Jag hör hur hon tänker: ”jaså, följer han fortfarande efter?” och ”mäh, hur länge ska han ranta efter nu då?” 😂

När vi väl kommer till hagen uppe i Fällesåsen, så blir det naturligtvis det sedvanliga jagandet, från Colas och Pikassos sida. Det visste jag ju redan innan. Det brukar ju lugna ner sig. Men redan efter ett par timmar ger M. upp och vill inte ha Soni där, utan tar ner honom till stallet igen. Han ska få va i boxen i natt och så ska hon släppa honom med de andra två där nere sedan. Vi får väl se hur det går då…

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.