Blogg,  Djur,  foto

Duktig pålle…

Så har jag ridit min brunstiga häst igen. Hon var mycket besviken över att Crut inte orkade komma springandes i förrgår när vi passerade hagen.

Hon tittade väääldigt långt efter honom och ville helst stanna kvar där.
Vi tog en mindre runda, förbi Fällesåsen, upp mot Platån och igenom skogen ner till Århult. Där passerade vi tätt intill en in-nätad studsmatta. Cola gjorde stora ögon när de studsande sakerna där innanför nätet ropade ”hej”! 😄 Men sedan kom tjejerna ut därifrån och ville klappa, så det var ju bra.
Några meter senare var det plötsligt tjurar och kor överallt, i hagarna på bägge sidor om oss! Som tur var, så var de av rasen Highland Cattle och de är som bekant (?) inte alls lika ”farliga” som de vanliga brokiga korthåriga sakerna. 😂 Åtminstone i Colahästens värld. De kräver bara en viss uppmärksamhet och beredskap. 😍

Igår regnade det och det var ju både ovanligt och skönt. Jag bestämde att vi skulle promenera ett par kilometer och så skulle hon få bli lite ompysslad uppe i stallet – få mat och torka upp lite och sedan få på sig ett regntäcke.
Jag smorde framkotan med liniment (den är bara pyttesvullen numera), smorde in juverregionen med Helosan (om det inte håller bit-djuren helt borta, så lindras i alla fall den sårskorpiga huden) och sedan smorde jag in alla hemska svullnader hon har efter diverse bett/stick, med Aloevera gel. Tänker att det lindrar lite, om det kliar eller svider.

Sedan var det tänkt att hon skulle få lite massage.
Men Mattias höll på att bygga nåt (eller göra åverkan på nåt?) 😂 inne i den öppna delen av stallbyggnaden där bl a släpen står. Och detta kunde ju inte Cola SE inifrån stallgången! 😝😆 Bara HÖRA!
Så det var stört omöjligt för henne att stå still eller slappna av.
Efter tio minuters försök la jag ner det projektet. Hon fick sin mat och sitt regntäcke och så gick vi tillbaks till hagen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.