Blogg,  Djur,  foto

Cola har semester

När vi var ute och red i tisdags så slirade hon till rejält i galoppen på banvallen! Satte sig nästan. Efter det så gick hon inte rent. Kändes allmänt ojämn och stödde sig ibland lite extra på vänster fram.
?? 🤔😞
När vi kom tillbaks blev jag nästan överlycklig när jag såg att höger framsko fattades!! Med hennes historia, så tog jag för givet att det var nåt med höften igen…

Kenneth skulle komma och sko Roy dagen efter och lovade slå på en sko på Cola med då, om han bara hade någon som passade.
Det hade han inte. 😞
Försökte få tag i Anna för att höra om hon kunde komma tidigare, men hon var på semester den här veckan. Igår var det helgdag och idag har jag inte brytt mig att ringa runt, för i morgon är det helg igen och sedan kommer Anna och skor om henne på onsdag. Så hon får gå i hagen och skrota denna veckan.
Men den ser inte alls rolig ut, hoven. Alldeles fransig.

Vi har haft värmebölja en hel vecka, med ca 27 grader, men idag var det lite mer normala 18. Igår bestämde jag mig för att Cola skulle få duscha. Jag beväpnade mig med hink, svamp, schampo och vattenslang. Och tålamod.
Cola var ju övertygad om att jag skulle döda henne eller nåt, så hon stod inte still en sekund. Och huvudet hade hon så högt upp hon kunde.
Men efter en halv evighet var hon tvättad och avsköljd. Bara svansen kvar.
Hon dök ner på en tuva gräs, så jag sa: ”ja stå du där och ät!” och så släppte jag grimskaftet och gick bak till svansen. Och blev fintad!
Hon rusade omedelbart in i paddocken och rullade sig grundligt på båda sidorna. Hon såg ut som en välpanerad stek, klar att grillas.
Vi fick tillbringa 45 minuter med en borste sedan, inne i stallgången.

Idag har det bara varit lite mys i hagen. Hon var väldigt sällskaplig, ville pussas och följde efter mig hela tiden och buffade mig i ryggen eller bara stod med huvudet över min axel. 😍❤

När Colahästen slickat sin hink ren från all mat, fick Roy nådigt ta över och försöka hitta någon mikroskopisk förbisedd smula.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.