Blogg,  Djur,  foto

För sen ankomst

Våren har fortfarande inte riktigt klarat av att ta sig fram genom snödrivor och tjäle och alla väntar otåligt.
Hästarna fäller hår och katterna springer in och ut så fort jag hinner öppna dörrarna. Om och om igen.
Fåglarna är hungrigare än någonsin och ska matas morgon och kväll.
Vi människor bara pratar om plusgrader och att tjälen ska försvinna.
Colahästen flyr när man närmar sig för att knäppa loss täcket, av rädsla för den statiska elektriciteten. Trots detta stannar hon modigt till slut när jag rantar efter. Står stel som en pinne, redo till flykt igen.
Men jag tycker ändå det är snällast att ta av det i hagen när hon kan springa iväg fritt när man väl knäppt upp och inte känner att hon är fastbunden också. Hon är även rädd när man närmar sig med borsten – eftersom hon även fått stötar av mig när jag borstat. 😱😫😢 Särskilt känsligt är det om jag vill lyfta undan manen vid manken. Det är väldigt, väldigt tråkigt och inga knep verkar hjälpa mot statisk-heten.
Det ska bli sååå skönt när värmen kommer OCH när pälsen vuxit ut på hennes rakade höfter – så hon kan slippa täcket.
Häromdagen tog vi en promenad då hon fick vara naken och även gå lös en stund. Det var fortfarande mycket snö bitvis i backen upp till Fällesåsen och PUH var det var strängt att gå i den, när man sjönk igenom vartannat steg och bars upp av skare vartannat.

Sedan har vi ju varit ute och ridit lite grann också. Vi måste ju hålla koll på när banvallen blir isfri! Som den är nu, så kan man trava och galoppera kortare sträckor emellan de isbelagda sträckorna, så det blir ju träning på avbrott och igångsättningar. 😂

Efter att ha gått felfritt hela tiden när hon fått pulsa i snö, har hon nu haft några konstiga ”snubblingar” för sig med bakdelen de senaste gångerna på barmark. ???
Men det är inte alls likt de ”tappen” hon haft innan, så tills vidare sorterar jag in det i facket för ”stelhet i uppvärmningsfasen”. För det är bara i början, i skritten.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.