Blogg,  Djur,  foto

Kommandoran på Örnatorpet

Cola går numera under namnet Kommandoran på Örnatorpet. Hon och Roy går ju själva eftersom de går på diet, men nu har Kommandoran tröttnat på det och eftersom det är hon som har befälet, äter hon av Roys hö också. Hon bestämmer om höet och hon bestämmer om vem som ska vara i uteboxen och vallar omkring honom som hon behagar, så nu har revbenen börjat synas på Roy. Så nu får han en extra ranson varje dag när jag är ute med Doran…
Om det inte hjälper, så släpps han över till de andra som har fri tillgång.
Jag föreslog då att i såfall kan jag kanske släppa över henne med, så hon slipper gå ensam? Men se då blev det protester, för även om Roy kommer åt att äta där, så är det värre med Diva. Hon jagas effektivt bort av Kommandoran och Viktoria (ägaren) vill inte att hon ska tvingas springa i halkan…
Så min lilla häst verkar ha bränt alla broar och straffat ut sig totalt. 😢😢
Vi får hoppas att Roy återfår lite hull med sina extraransoner.
Idag har hon i alla fall fått en ny gul grimma – eftersom det snart är påsk. 😍 Och medan Roy är inne och äter hö, hjälper hon mig att mocka.

Vintern har övergått till nåt slags limbo mittemellan allting. Vårsolen känns förvisso varm när den skiner men det är tio minus på nätterna typ och väglaget lämnar mycket att önska. Det är barmark, det är halkig is där det varit plogat, det är knaggliga isiga hjulspår där det inte varit plogat och i skogsterräng är det hård snö som bär vartannat steg och brister nästa och denr knagglig av tidigare hovspår och i botten är det is… 😠

På ett ställe i skogen hittar vi en liten bit backe där vi kan ta en galopp, men annars är det skritt som gäller. Och den är ju kort och spänd på alla ställen där det är halkigt. Nu längtar man verkligen till att allt ska försvinna så man kan rida på ordentligt och ta ut stegen! Som det är nu, så är det inget roligt alls. De flesta dagarna blir det bara en kort promenad istället för ridtur.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.