Blogg,  Djur,  foto

Solsken och elektricitet

Idag skiner solen alldeles väldigt. Det hör ju inte till vanligheterna, så det gäller att passa på att njuta. Det börjar dock lite chockartat för Colahästen, då hon upplever att jag försöker döda henne medelst elektricitet! Detta är ju inte alls min mening, men täcket har blivit statiskt, så när jag drar av det från hennes rygg så sprakar det till och slår gnistor! Arabdamen blir väldigt väldigt rädd. 😱
När jag väl fått lugnat ner henne från denna skräckupplevelse och börjat borsta lite, så händer det igen och både hon och jag får stötar. 😱😱 Sedan vet jag knappt om jag vågar röra henne igen. Jag försöker ”jorda” mig genom att lägga en handduk på henne och hålla en hand på den och vi klarar oss från fler stötar, tack och lov.
Men Cola tycker tydligen att lite mer dramatik vore lämpligt när vi ändå håller på, så hon kör kvickt huvudet under grimskaftet hon är uppbunden i och virar det ett och ett halvt varv runt huvudet! Nu är det läge för panik igen, eftersom hennes huvud kläms ihop när hon drar allt vad hon orkar! ”Snälla lilla Colahästen, dra inte så hemskt i grimskaftet,” säger jag och får knäppt upp och virat loss henne. Det luktar bränt järn i hela stallet efter hennes lilla steppdans.

Men sedan kommer vi oss minsann ut! 😍😄 Det är ju aningens hårt (stenhårt) i marken för att vara perfekt, för snön som föll i förrgår täcker knappt marken. Men trava går fint ändå och det blir rätt mycket av det.

Vi är ute nästan två timmar och tar vägen förbi Jarhults och genom skogen till Torvbacken, så det blir lite ordentlig ”lyfta-på-benen-terräng” där en liten lagom bit. Känner att hon borde vara mogen för aningens, aningens mer träning nu, sjunde veckan efter igångsättningen. Hon känns väldigt fin nu. Positiv och glad. 😍
Efter Torvbacken har solen legat på vägen en bit, så där är helt barmark och det översta skiktet är inte fruset, så där passar vi på att ta en galopp.

En alldeles underbar dag – trots elchocker… 😄😂

2 kommentarer

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.