Blogg,  Djur,  foto

Balansövningar

Slasksnön ligger kvar. Eftersom det fryser på om nätterna, så har den en något underlig konsistens, men det är ju fullt ridbart i alla fall. Det är värre där det är plogat, för där kan det vara halkigt på det tunna blankpolerade skiktet som ligger kvar.

Vi har balansövningar idag (= läs:”jag”.) Och jag ger mig faktiskt med beröm godkänt.
Från och med sista biten på Ängavägen och hemvägen på banvallen blir det trav och galopp. En av galoppsträckorna gick i zick-zack, med en sekundsnabb nit i varje tvärsväng, eftersom det ser så skumt ut med snö på mossiga stenar. ??? Eller nåt. 😂😂
Lite senare, nästan hemma, blir det rekordsnabb flygande start snett åt höger – när jag gnolande sitter och skrittar med ena handens två fingrar löst greppande den långa tygeln. Okänd anledning. Möjligtvis att den kraftiga vinden ruskade om nån liten gran på ett läskigt sätt. Vet inte. 😂
Men däremellan gick det som smort.

Gud vad jag älskar denna häst! ❤ Lyhörd, mjuk, godheten själv och pigg och glad. Hon har inte heller gjort ett enda bocksprång sedan oktober -16. När Daniel korrigerade ryggkotorna försvann tydligen anledningen till bakutsparkarna.
(Nej vi har inte barmark, bilden är från precis innan snön… 😊)

Men, men, snart kommer stora vårbrunsten och sedan kommer kalvsläpp i hagarna… 😱😛

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.