Blogg,  Djur,  foto

Ännu en runda

Idag är det slut på solskenet och det regnar. Jag bestämmer mig för att försöka vänta ut det. Hästarna äter ändå frukost fortfarande. Jag börjar med att mocka. Det går inte så hemskt mycket bättre än igår, för tjälen har inte hunnit släppa trots regnet. Men allt som är hyfsat färskt går ju att få med. Fyller även på vatten.

Sedan packar jag hö i alla tomma hönät jag hittar. Samt halmar ligghallen och fyller två nya kassar med halm.

Så blötlägger jag lucern och betfiber mix och mineraler. Otroligt nog så har det nu slutat regna!!
Jag hämtar sadel, hjälm och träns och tar sedan in Colahästen. Tar även med hennes hönät in eftersom hon inte är färdig än, så kan hon få chans att äta klart sedan utan att Roy har passat på att äta upp det.

Jag har ju nämnt tidigare att Cola varit ovillig till att lämna hagen några dagar nu och att hon då och då har ätit dåligt av sitt hö. Igår morse hade hon också varit ointresserad av höet, berättade Viktoria.
Michaela var här i måndags och gav djupvågsbehandling och jag påpekade att hon verkar ömma på vänster sida av buken, från virveln och neråt. Men att man kunde höra ljud från tarmarna. Då sa hon att hon hörde att det var sämre ljud på ett ställe där! Jag hade ju bara hört ATT det var ljud liksom…
Cola var såpass rädd om sin mage på den sidan att man inte ens fick lägga örat emot henne för att lyssna.
Konstigt nog har hon varit helt okej att rida ändå.
Och hon har ätit sin hinkmat med stor aptit och även sitt hö när hon får lite extra till lunch istället. Dessutom vill hon gärna noppa åt sig sånt hon ser längs vägen när vi är ute.
Hon är fortfarande känslig där över sin vänstra sida idag och hon får mer aloevera. På vägen ner till vårt uppsittningsställe så stannar hon en gång. Det är säkert beroende på magen/tarmarna som hon gör det och inte på höften.
Så ger vi oss ut på vår runda. Idag blir det helt fantasilöst bara banvallen fram och tillbaka. Första halvan går det lite långsamt, men sedan går det bättre och hon vill gärna trava lite med. Allt går jättebra, så det är lite synd att hon avslutar det hela med ett litet tapp av vänster bak..

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.