Blogg,  Djur

Vägval

Vi ska ge oss ut en sväng på förmiddagen innan hovslagar-Anna kommer och jag tänker slentrianmässigt att vi ska rida runt Ivarssons. Eftersom backträningen är gjord denna veckan och vi inte hinner med någon tvåtimmarstur.
Men Colahästen har fått mersmak på omväxling sedan igår och vill absolut rakt fram där Ängavägen delar sig och där jag tänkte vänster.
Det gör att jag tänker att ”jamenvisst, okej då, om vi tar denna stigen får vi lite ’lyftapåbenen-träning’ och sedan hela banvallen från krysset tillbaka! Det hinner vi”. 😄

Så hon får sin vilja igenom och vi travar nästan hela banvallen tillbaks och även en galopp som blir litet längre än vi galopperat de tidigare gångerna. Hon går bra och är duktig och jag känner mig glad och när jag ska bryta av från galoppen så vill hon först inte lyssna, hon bara rullar på.
”Men matte, jag har ju fått in ett sånt alldeles lagomt, härligt tempo här, kan vi inte bara fortsätta?”
Men vi måste ju skynda långsamt fram nu, så det går ju inte för sig.
Turen tar en timma och tjugo minuter och när vi kommer tillbaka ökar vinden och regnet kommer. Kan man ha mera tur? Colahästen får mat och jag putsar läder och sedan kommer Anna och skor. Cola sköter sig närapå perfekt idag! Inga större vevningar alls med bakbenen. Och nu har hon även broddhål, ifall det skulle bli halkigt framöver, man vet aldrig. 😊 Nästa gång blir på juldagen!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.