Blogg,  Djur,  foto

Tisdag

Originell rubrik va? 😄
Hursomhelst så blir dagen nästan en repris av gårdagen. Sol och ca 7 grader. Ingen vind idag och jag har en scarf, så jag blir lite svettig. 😊
Jag börjar med att mocka och halma och Cola följer intresserat mina förehavanden. Sedan rider vi ut. Vi tar banvallen ända bort till krysset idag – det gäller att sakta utöka vyerna dag för dag. Cola tycker det är hemskt onödigt att stanna vid sjön och titta. ”Vadå för?”
Så vi skrittar en stor volt där istället. Två varv åt varje håll. Men med en hals som ett S i vänstervarvet. ”Hör inte matte att det kommer en bil därborta?”
Jodå, matte hör, men bedömer att vi hinner avsluta volten.
Sedan tillbaks igen och utökar med vägen runt Ivarssons – en och en halv timme är vi ute. Vi travar ovanligt mycket idag och det går bra. Inga tapp eller konstigheter och hon tycker att det vore kul med lite galopp nu snart. Men det är fem veckor kvar av åtta innan återbesöket och veterinären sa: pröva lite galopp de sista veckorna om allt känns bra.” Det tolkar jag som ca två, två och en halv veckor. Vill hellre skynda långsamt än att det blir bakslag i onödan. På fredag tänkte jag rida lite backar igen.
Den sista traven idag blir minsann väldigt fartfylld! Den skulle jag då inte velat försöka sitta ner i! Tror att det är för att hon får jaga en traktor. 😂😂Men eftersom tempot är taktfast och fint, så är det bara roligt.

Hemma på stallpanen igen stannar hon och drar av en hel serie gäspningar och jag kan inte låta bli att fota. 😆

Någon kommenterade att jag borde borsta tänderna på henne och det hade väl varit trevligt med vita tänder. 😂 Men så länge de är friska så… Jag frågade en veterinär om det en gång (med en annan häst) och han sa att så länge de inte har tandsten eller nåt annat, så finns det absolut inget behov av borstning. Emaljen hos hästar fungerar inte alls som den gör hos hundar och katter! (Och människor.) En del får svartare tänder än andra och det beror på vad de äter. Tandsten är dessutom inte så vanligt på yngre hästar och i sådana fall brukar man rekommenderas att bara göra ren just den tand det gäller. 😊
Men det var skönt att höra i alla fall, för aldrig att hon skulle låta mig hålla på att pilla i hennes mun så det blev nån reda med. 😄

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.