Blogg,  Djur,  foto

Sommartiden slut

Nu går vi mot mörkare tider. Fort!!
Men efter en regnig natt och morgon med halv storm förunnades vi sedan solsken idag! 😊 Jag fick en extra lucka på jobbet mellan två besök, eftersom min hjälp inte behövdes idag och jag passade på att gå ut i första bästa skog lite.

Där var otroligt vackert med solen mellan träden och det var nästan svårt att gå tillbaks när det var dags.

Eftersom jag slutar klockan fyra får jag skynda mig för att hinna med en ridtur innan mörkret. Med vintertid som inträder i natt, blir det väl sista gången utan pannlampa… 😖

Igår red vi Ivarssons-rundan och det var inte ett felsteg. Hon gick så fint hela vägen och vi jobbade på förhållandevis rätt mycket i trav. ❤

På hemvägen fick vi vada genom hela insjöar efter allt regnande. Colahästen var aningen tveksam först, men när hon blev övertygad om att matte verkligen hade sett vattnet och insisterade, så plaskade hon lydigt igenom. 😄

Efter vår sedvanliga promenad till uppsittningsstenen idag, tar vi en aningen kortare tur, främst på banvallen.

Det jag oroar mig för idag, är att hon plötsligt flyger åt sidan vid ett tillfälle! Som om något gjorde ont, tänker jag? För det var inget hon blev rädd för! Ingen stel kropp, inget stirrande på nånting. Utan fortsatte precis som vanligt efter snedsprånget. Precis som hon gjorde en gång när jag ledde henne nedför backen från Fällesåsen i förrgår. Men detta är ju på plan mark.
Dessutom tycker jag hon sett så lessen/trött ut den senaste veckan. Främst när jag hämtar henne och när vi går iväg innan jag suttit upp. Ibland stannar hon bara. När jag leder henne.
???
Och hon kommer inte springande i hagen längre när hon ser mig, utan jag får komma och hämta henne…
Men jag vet ju inte, utan får nog fortsätta undra och oroa mig, för resten av turen går hon fint och villigt igen, både i skritt och trav.

Nina har köpt ett bautastort hönät till Roy och Cola nu. Tanken är att det ska räcka ett helt dygn. Hoppas det funkar. Hon hade hängt upp det vid 12 idag och vid 18 var det ungefär hälften kvar…

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.