Blogg,  Djur,  foto

Veterinären tur och retur

Idag är det återbesök igen hos veterinären. Där får hon stanna hela dagen och jag har med matsäck och vattenhink till henne när jag lämnar henne på morgonen.
Mia, equiterapeuten, arbetar tillsammans med Ylva, veterinären, under dagen. Cola röntgas, ultraljudas, springs med, bedövas, kläms på och känns igenom och de kommer fram till:
Kotor OK.
Haser OK.
Knäna verkar bra nu.
SI-leden OK.
Återstår då det där området i ländryggen igen, samt informationen de fått av mig om att innan hon började ”tappa” bakbenet 2015, var det nåt stort tumult som involverade flera hästar, foderbord och hårda sparkar. Så vad alla tror är att hennes problem uppstod ur ett trauma och en nerv som klämdes.

Det stället längre fram på ryggraden där Mia kände nåt för ett par veckor sedan – där syns inget konstigt alls idag!? Men det är ju bra.
På ultraljudet syns däremot lite fler förändringar – en kort bit framför det området som behandlades sist. Men fortfarande i närheten av den där förjolade nerven.
Nästa ställe som inte är bra, är vänster höftben.
Så dessa två ställen behandlas idag och jag får hämta hem en häst som fått flätor och nya rutor på kroppen och ska ha boxvila tills imorgon (infektionsrisken).

Det är för tidigt att ropa hej ännu, men veterinären hyste i alla fall stort hopp om att hon skulle bli bra igen. Dvs, hon kan inte bli någon framgångsrik stjärna på tävlingsbanorna eller så, men jag har ju aldrig haft de ambitionerna med henne, så det gör inget.
Och hon måste få regelbunden omsorg med massage eller akupunktur hela livet, för stt hålla det i schack.

Men dagens besked kändes ändå såpass positivt att vi fick tagit massor med bilder inför hemresan. Och här kommer hela raddan. 😍

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.