Blogg,  Djur,  foto

Regntid och paddor

Nu har den börjat. Regnperioden. Hösten. Det ramlar ner vatten från himlen dygnet runt. En del av det kunde gott ha kommit i somras istället.
Nu är det regntäcke på ett tag framöver. Det fälls visserligen för fulla muggar därunder, inför bytet till vinterpäls, men vi får väl ta av lerigt täcke, borsta bort lösa hår och sätta på lerigt täcke igen då.

Hittills har ju Cola glatt och villigt traskat med på våra promenader, men idag vill hon verkligen inte. Hon tvärstannar precis där grusvägen lämnar stallområdet och hennes blick är obetalbar.
Jag kan ju förstå henne. Fram och tillbaka längs samma väg, dag efter dag. Ingenting som bryter av från rutinerna, ingenting som utmanar…
Jag drar i grimskaftet och lovar henne att idag ska vi gå upp en bit för backen mot Fällesåsen! Den vägen har vi inte gått på två månader, just för att det är backe. Men vi behöver ju inte gå upp för hela, inte längst upp där den är som brantast.

Vi tar en liten minisväng in i skogen med och hon piggnar faktiskt till en smula och mumsar glatt på alla bokblad som vi passerar och hemvägen går sedan i rask takt.
Efter att mineralerna också är uppätna en stund senare och jag har mockat den lilla ”ligghallen” som hon och Roy delar på, så kör jag ut lite ny halm för att strö med. 😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.