Blogg,  Djur,  foto

Tömkörning

Idag trotsar Cola modigt faror som svårt störda duvor och brölande tonåringar på poängpromenad som dyker upp överallt. För det är lite läskigt att gå först, med matte en bit bakom. Men matte fick tillfälligt rycka in och ta täten till slut, förbi den knasiga duvan som fått spel. Men jag kan förstå Colahästens skepsis. Duvan fladdrade som besatt, precis hela tiden, oavsett om hon flög, satt på marken eller i ett träd! Så när hon väl försvann utom synhåll, så hörde man flaxandet några meter in mellan granarna och visste att hon kunde närsomhelst komma flygandes igen. Eller inte. Något var ju uppenbart fel.

På veterinärens inrådan ska nu Colahästen utföra ”lätt arbete i skritt från marken”. Men får inte gå i mjuk paddock. Önskar bara att jag var bättre på det här med tömkörning, för jag känner mig inte riktigt hundra på hur jag gör för att jobba henne, gåendes bakom. Men vi lär oss väl lite dag för dag, hoppas jag. Jag koncentrerade mig mest på att försöka ha jämn kontakt med munnen hela tiden. Testade även att broms och back fungerade och det gjorde de. 😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.