Blogg,  Djur,  foto

Tömkörning under utveckling

I onsdags försökte vi med att gå ner i den tomma mittenhagen för att tömköra. Men det blev för mycket för henne: först gnäggades det från höger och sedan gnäggades det och sprangs från vänster och så var vi i en hage och hon fick inte beta..! Hon fattade ingenting och efter fem minuter var hon lätt skummig i munnen och ställde sig att bocka på stället.
Då sket vi i det och gick ut en kort sväng istället.
Igår gick vi ut rundan direkt.

Idag kör vi lite sidflyttningar och jag har inga problem med att få henne till det – MEN jag har stora problem med hur jag ska få henne att förstå att hon inte ska tvära så himla mycket, utan gå fram också!
Sedan går vi ner till den nu tomma hagen nere vid banvallen. Där är åtminstone inga andra hästar som stör.
Det går bättre även om jag fortfarande får kämpa för att hon inte ska stanna och beta hela tiden. Men det funkar ju i alla fall. 😊

Nu sitter jag hemma och syr på ett alldeles gratis hemgjort equiband! Det var lite för långt när jag privade idag, så nu ska jag se om jag kan korta det lite.
2700 + 200 i frakt kostar de att köpa!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.