Blogg,  Djur

Dagen efter

Gårdagen gjorde mig helt utmattad mentalt och jag slocknade redan halv nio, när jag kom hem efter att ha gett Colatjejen natthö och mera vatten.
Jag sover till närmare sju på morgonen och är i stallet halv åtta. Cola hälsar med glada gnäggningar. Höet är slut och nu vill hon verkligen inte stå här inne längre. Diva har varit inne som sällskapsdam över natten och efter att jag sagt gomorron till en glad Colahäst med spån i öronen, så släpper jag ut Diva. Cola tror inte sina ögon, när jag lämnar henne och istället går till Diva och trär på henne en grimma! Det blir en stunds upprört bankande på boxdörren.
Men sedan tar vi en halvtimmes rask promenad i morgonregnet – med ett antal matstopp, eftersom hon helt uppenbart håller på att svälta ihjäl.
Jag glömde tempa henne innan promenaden, så det blir direkt efter istället. 37,8. Men inga svullna eller varma ben/leder, så förhoppningsvis går det ner lite till i morgon.
Sedan får hon sina mineraler innan hagsläpp ihop med Roy igen. Jag går med henne en bit in i hagen, för att förhindra att hon flyger iväg i full fart nerför den våta gräsbacken. Men när jag trär av henne grimman sedan, så börjar hon helt lugnt att beta med en gång. Hon bryr sig inte ens om att gå och hälsa på Roy, som gnäggade glatt när han såg henne komma. The Queen has returned.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.