Blogg,  Djur,  foto

Rehab

Nu har Cola stått två dygn på box och varit jätteduktig med det. Roy har haft vänligheten att stå inne i boxen bredvid på nätterna, så de har kunnat snarka ihop. Vi har varit ute och promenerat en halvtimme varje dag, enligt instruktioner och hon sväljer sin Metacam som hon ska.
Ingen feber (37,3 bägge dagarna) eller svullnad.
Så idag plockar vi av förbandet och hon får gå ut i hage igen.
Jag släpper henne i den lilla hagen bakom en av stugorna och hon är faktiskt riktigt lugn och fin där. Eftersom det knappt finns nåt bete kvar där alls, så får hon även lite hö och på eftermiddagen är det dags för promenaden igen, denna gång i regn.

Jag har läst om pålagringar, inflammationer och cystor på nätet trots att jag inte borde, för eftersom det både finns upplyftande och nedslående artiklar, blir det ju inte bättre av det och jag inte klokare. Jag får bara tänka som så, att det inte var så stora områden (tror jag?) som var påverkade och cystan var liten, så förhoppningsvis ska det bli bra. Men som alltid så är det ju det här med att det ju kan komma tillbaks, för vad var det som orsakade det från början??

Jag läser på en sida från Ale Djurklinik om något som heter IRAP. Ett medel som man blandar med blod man tagit från hästen och gör plasma av och sprutar tillbaka igen. Vet inte detaljerna kring hur, men det här skulle stoppa just det här med att inflammationerna kommer tillbaka.
Det låter ju jättebra, men det finns säkert nån hake med det. Jag ska ändå fråga veterinären på återbesöket.

2 kommentarer

  • Anna

    Kan funka. Det är nog en förfinad behandling som en f.d. veterinär i Uppland behandlat hästar med i många år. Han tar blod direkt ur en ven och sprutar in i det skadade området. Vet att många är tveksamma till det. Men han är flitigt anlitad av travtränare och andra hästägare som är nöjda med resultaten. Grannens häst har varit där 3 ggr. Varje gång har han iaf blivit bättre.

  • Laila Norman

    Behandlad tre gånger? Då är det kanske inte så effektivt ändå, det är ju meningen det ska förhindra nya inflammationer.
    Men jag ska fråga vet nästa gång, vad hon anser. Samt om det täcks av mitt försäkringsbolag. För det är inte alla som gör det.

    De tar blod från hästen, tillsätter ett ämne och gör ny plasma av det och sprutar tillbaka.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.