Blogg,  Djur,  foto

Dag åtta

Det hör inte till vanligheterna att det springer lamadjur på vägarna häromkring, så desto intressantare när det gör det. 😂 Den här gynnaren hade kommit på att om man vill ut ut hagen, är det bara att kliva ut emellan trådarna. Lätt som en plätt. Ut på ett ställe, in på ett annat, och så ut igen. Jätteskoj! Kanske vore en bra idé med ström i tråden?
Men varken jag, eller andra som stannade, visste vems det var.

Jag känner mig dock skeptisk till hur Cola skulle reagera om hon mötte ett lamadjur som spottade henne rakt i ansiktet, så jag är tacksam över att det inte var ens i närheten av de trakter där vi rider!
Efter jobbet är dags för dagens skrittur och Cola väljer själv att idag ska vi svänga ner förbi Ivarssons, så det gör vi. Vi har ju trots allt upptäckt att vi har två varianter på våra skrittrundor och då får vi ju variera så gott det går. 😊
Fritzons robotklippare är ute och jobbar och Cola ägnar den bara ett milt intresse. Bra där!
Hon tappar lite lätt en gång i början av turen, annars går det bra – men hon vill ha lång tygel så hon kan vifta obehindrat mot bitmonstren. Men vi har det ändå mysigt ihop och vi passerar hagen nete vid banvallen, så hon får se att det är dit de andra flyttat nu igen. Bara hon, Roy och Crut kvar uppe på gården.

Jag kommer på mig att tänka att ”det är ju bra”, när hon bara tappar lite, eller inte alls. Men det är ju inte bra att hon tappar ens lite, nu när jag vet orsaken OCH hon har fått behandling mot inflammationen! 😖 Dessutom är det konstigt att hon gör det nu efter behandling, när hon inte gjort det sedan i mars! Hon har ju bara varit lite snubblig…

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.