Blogg,  Djur

Med beröm godkänt

De som bor på gården (V och M) har köpt en robotgräsklippare. Bra. Nu tvingas Colahästen se detta elände i princip varje dag hela sommarhalvåret. 😛
Idag taktas det hela vägen från hagen för det går inte att skritta när man blivit ensam kvar i hagen och det gnäggas framme på gården.
Vi passerar den klippande R och jag ser en lätt frånvarande registrering i ögonvrån på Cola, som för ögonblicket är mer upptagen med ha koll på vad de andra hästarna gör/ska göra.
Sedan tar vi oss en tur.
(Ett litet smolk i dagens bägare är att hon slirar konstigt med baken några gånger idag igen, på det där ”nya” sättet.)
När vi kommer vägen upp mot Tranabo så springer det en älg inne bland träden. Inte särskilt nära men Cola undrar lite och stirrar, men jag ropar högt på den och den försvinner längre inåt skogen.
En liten stund senare tar vi en galopp och då får vi följe av ett rådjur som också galopperar fram snett framför till vänster om oss och som sedan korsar vägen.
När vi sedan tar branta backen ner för att rida genom hagen hem (passa på när där inte är avstängt för kor längre) så finner vi till vår förvåning att det går ett gäng kossor i hagen till höger istället! Som vi alltså måste passera innan vi kan svänga av vänster hemåt.
Jag stannar först på håll och tittar och funderar. Cola tittar bara. Sedan är det ju ingen återvändo utan vi rider förbi – och hon är jätteduktig!! 😄😍 Visst krullar hon nacken och är lite spänd och vill vrida huvudet och titta, men inte farligt alls och jag får henne att gå framåt och se framåt och när vi väl passerat och vikt av vägen så är det ju lugnt igen.
Sedan kommer vi hem och R klipper fortfarande gräset. Jag är inte alldeles säker på att Cola verkligen har sett roboten, så jag stannar upp lite tills jag ser att hon verkligen ser.
Då går vi igen. Colahästen går med stela ben och fastnar i dörröppningen till stallgången eftersom hon går på tvären med bakåtvridet huvud för stt SE. 😂😂
Men sedan kommer vi in och efter mat, flugtäcke på och utsläpp i hage, så är strapatserna denna dag avslutade. 😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.