Blogg,  Djur,  foto

Ritt med app

Igår longerade vi tjugo minuter, inklusive två skutt. Sedan tog vi en halvtimmes rask promenad. Det gjorde gott för mig åtminstone. 😄
Så har jag installerat en app på mobilen, som registrerar en massa saker när man rider! Verkar kul. Det kan ju bli en extra sporre till strukturerad träning. Equilab, heter den.

Idag är det mulet och duggregn hela dagen men lagom till jag slutar jobbet så blir det små luckor, där solen tittar fram ibland och det blir så härligt ljummet i luften att det är alldeles lagom att rida i flanellskjortan med ett linne under. 😍

(”Matte titta, det ligger nåt vitt där som är jättefarligt!!”)

Men i det lilla skogspartiet parallellt med banvallen möter vi ett par tjejer som är ute och leder två småponnies. Cola har svårt att uppföra sig under mötet – när den siste passerar blir hon jättearg och viker öronen bakåt och försöker sig på att anfalla ponnyn! (Om inte jag hindrat henne alltså.)
Jag förstår inte; tycker hon illa om ALLA djur utom sig själv??!

Sedan blir vi rejält utskällda av Athis gråhund när vi passerar hans. Han står med en hund till vid huset och gråhunden är i hundgården nära vägen och den är väldigt arg och slänger sig mot nätet och skäller och skäller.
Det här tycker Colhästen är riktigt obehagligt. Hon spänner hela kroppen, kröker nacken, taktar och vill gärna lätta med frambenen ibland. Dessutom vill hon hela tiden vända huvudet mot hunden. Eftersom det bara gör det hela värre, så drar jag tillbaka det varje gång och säger att hon ska gå! ”Gå, bara gå!”
Och det hjälper faktiskt och vi tar oss förbi utan att det inträffar något. 😉
På vägen tillbaka jobbar vi som vanligt i trav och galopp hela vägen och hon går riktigt bra. Även öppna i traven genomför hon med framåtbjudning.
(Fast det kan ju inverka något litet, att Crut står och tittar på henne från sin beteshage där nere… 😁)

Det är spännande att kolla appen sedan! Den visar hur långt jag har ridit, i kilometer (tolv, nånting), på vilken tid och vad medelhastigheten är. Sedan visar den även på en karta, vilken väg man ridit och var vi har skrittat, travat, galopperat eller stått still. Samt steglängder och en massa andra siffror, men det tar jag inte så allvarligt, särskilt inte efter som appen på en sträcka ansåg att vi kom fortare fram i skritt än i galopp! 😂
Men totalt sett så verkar den jättekul!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.