Blogg,  Djur,  foto

Hettan fortsätter

Jag är så glad att jag är ledig! Vädret är fantastiskt, 24 grader i skuggan! Enda smolket är väl att jag fick för mycket sol på armar, hals och ansikte igår när jag satt och tjötade med Sara i hennes trädgård, så det svider lite… 🙁 Så det blir vit skjorta på idag som skydd. Hursomhelst så rider vi ut hyfsat tidigt på förmiddagen/morgonen i alla fall och har en härlig tur i backarna runt Kinnasjö. 🙂
På ett ställe skrämmer vi upp ett rådjur som tydligen låg och tryckte alldeles intill oss. Cola har fått tag i en lövruska på en litet träd som växer i vägkanten. Jag vill att hon ska gå, men lövruskan vill inte gå av så vi ”sitter fast” där medan Cola drar och sliter. Efter fem – tio sekunder brakar det till alldeles jämte oss och ett rådjur flyger iväg bort mot skogsbrynet där hon blir stående och tittar på oss. Undrar om det finns ett litet kid kvar där hon låg och tryckte tro?? Men vi går iväg därifrån.
Konstigt, detta bekommer inte Cola särskilt mycket. Inte heller häromdagen när det vid två tillfällen flaxade upp en tjäder med ett väldigt oväsen – inte precis framför oss men nära, inne bland träden. Visst, hon ryckte till lite men sedan var det bra med det. Men om det hade varit älg, eller kalv, eller får eller gris… Huuu!!! De måste ha en otroligt skräckinjagande lukt!

När vi kommer hem har jag bestämt att Cola ska duscha. Alltså inte bara spolas av lite hastigt, utan duscha riktigt, med svamp och schampo också. Detta tycker nu inte Colahästen, som är helst säker på att jag ska döda henne. För man kan absolut säkert döda hästar om man spolar för mycket vatten på dem. Eftersom jag inte kan binda upp henne i nåt när jag duschar – jag har försökt, men då drar hon sig antingen loss, eller drar loss det hon är fastbunden i – så återstår att jag håller henne i grimskaftet med ena handen och duschslangen i andra. När jag sedan tvålar med svampen kan hon stå uppbunden! 😀
När jag ska spola bort schampot efteråt, så vill jag ju att vattnet ska rinna ordentligt ö-v-e-r-a-l-l-t, så att allt löddret sköljs ur. Främre halva av hästen går ju bra för det är inom räckhåll. Sedan har vi en liten dans för oss där hon snabbt går med bakdelen åt vänster och jag försöker hinna duscha där och då går hon snabbt åt höger och jag skiftar snabbt sida med slangen. Osv. Fram och tillbaka. Jättefånig dans som håller på länge. VÄLDIGT förnärmad häst! Jag inser ju snart att svansen går inte att komma åt på detta sättet. Så den får sköljas ur för hand i en hink. För DET går bra! 😀

Efter att trots allt ha överlevt denna behandling, blir hon snart ganska nöjd över att få gå och äta kantgräs runt gårdsplanen i solskenet medan hon torkar. En stuggäst kommer försiktigt gåendes med sin rottweilertik och frågar om det är okej att passera? För hennes hund är inte van vid hästar. Det går jättebra och vovven är väldigt lugn. Tittar bara lite nyfiket på håll. Sedan blir det flugtäcke och flughuva på igen och nu kommer mattes sista glada överraskning idag: Cola och Roy ska få byta hage!! Till en med synligt gräs i! Vilka lyckliga hästar! De lyfter inte nosarna från marken på en halvtimme och då är det för att sörpla lite nypåfyllt vatten och sedan fortsätta igen.
Kvinnan med hunden i stuga tre frågar vad hästarna heter. Frågar om på Roy. Jo det stämmer, säger jag. Roy. ”Jaha, för annars hade det ju varit kul om de hetat Rom och Cola istället!” Behöver jag säga att hon var från Göteborg? 😀

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.