Blogg,  Djur,  foto

Gode tid

Bevare oss väl för koltrastar, ekorrar, fjärilar, stenar och annat farligt vilt som lurar mellan träden!
Att dessutom ta sig fram på den sträckan av banvallen som numera kantas av upplagt timmer och kalhygge och där landsvägen med bilarna på andra sidan nu syns tydligt och därför tycks väldigt nära… suck. Sådan spännande tillvaro får en liten Colahäst att bli väldigt beredd på precis vad som helst och det sätter sig även i benen som blir alldeles stela. Hon lägger därför med fördel krokben på sig själv och när jag försöker trava förbi eländet håller hon på att stupa flera gånger för att benen knyter sig.

Men för övrigt har vi en mycket trevlig tur i backarna ovanför Gekåslagret och på hemvägen jobbar vi ordentligt i trav och galopp längs hela banvallen. Dvs efter vi passerat det nya farliga hygget. 😂

Nu har vi ju även kommit till den årstiden att just när man tror att man ska kunna ha en stunds avslappnad skritt på lång tygel, så blir vyn man brukar ha framför sig plötsligt så tom, samtidigt som stoppet är omedelbart. 😄

När vi kommer hem till gården, tittar Roy och Diva ut ur varsin öppning, väckta ur sin siesta.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.