Blogg,  Djur,  foto

Nu är nu och livet är härligt

Jag tror nästan att stappligheten i onsdags berodde på skoningen trots allt. Att något kändes annorlunda mot vad det brukar.
I torsdags tömkörde jag henne och då gick hon bra. Det var första gången jag tömkörde henne i galopp och hon var jätteduktig! Särskilt med tanke på hur dålig JAG är på detta och det var ju dessutom närmare tre månader sedan sist. 😜 Man borde ju liksom träna lite oftare om man vill göra några framsteg…
Vi avslutade stunden i paddocken med att hon fick vara helt lös och hoppa några småhinder. 😍

I fredags, lördags och igår red vi ut och även om hon fortfarande behöver liiite längre uppvärmning än normalt, så gick hon ju bra sedan. Equiterapeuten sa att risken finns att hon kanske alltid kommer att behöva lång uppvärmning, men i såfall är det okej, om hon bara går bra efteråt.
På lördagen var vi runt Fällesåsen och Platån och hon fick galoppera överallt där hon ville – fortfort-jättefort – och är man då en liten tjockis utan kondis så blir man genomsvettig och får en puls som inte blivit godkänd på en distans-kontroll. 😝😄

Igår blev det banvallen bort och i slutet av den och början av Gläsbackavägen KRYLLADE det av paddor på vägen! Colahästen glodde skeptiskt ner i backen och undrade om man verkligen kunde gå där!?? Men det kunde vi! Trots att hon även måste hålla koll på änderna i den lilla sjön, ifall de hade tänkt flaxa upp…
Sedan fick hon stå ut med två möten med snabbtrampande cyklister och en bil som närmade sig bakifrån i racerfart. Som tur var saktade han ner hyfsat när vi vinglade ut i vägen bara för att…
På hemvägen jobbade vi i trav och galopp längs hela banvallen och hon gick jättebra! ❤

Jag har också ägnat mig åt studier av sadelinpassning och, neej… jag tror ändå inte att den ÄR för lång för henne! Trots allt. Men jag ska fråga nån mer.

Sadelprovning

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.