Blogg,  Djur,  foto

Att älska och hata och skaffa sin föda själv

I onsdags var det dags för lite djupvågsbehandling igen. Hade behövt en själv med, men som vanligt går hästen före…
Solen strålade och det kändes faktiskt som våren är på ingång på riktigt nu, även om det är frost på nätterna och vinden är lite kall. Men solen är varm på ett annat sätt nu. 🙂
Efteråt blev det en liten ridtur. Michaela sa att hon fått en lite tuffare behandling än sist, så det blev inget ansträngande. Hon sa också att Cola inte alls var lika stel som sist, och nu kände man mera skillnad på att hon var stelare i vänster sida – vilket ju är naturligt eftersom det är den sida där hennes problem suttit/startat.

Idag har det regnat stora våta droppar hela dagen och natten. Eftersom jag blev förvarnad om detta redan igår av smhi, så satte jag på regntäcket. Colahästen har ju blivit bättre nu igen i sin päls/hud och jag misstänker att den otroliga ömheten hon haft är en blandning av nysättning av sommarpäls och regnskållor. Bara mina egna funderingar, då hon inte regaerat så kraftigt någon annan vår. Men nu börjar jag kunna borsta henne igen, om jag inte överdriver. 🙂
Däremot har hon fått två små samlingar av hårda ”knottror” dels i sadelgjordsläget bakom höger armbåge och dels precis framför benet, på nederdelen av bogen mot bringan till. De verkar dock inte ömma, men skumma är de! Hursomhelst så beslöt jag mig för att sätta på regntäcket igår kväll. Har jag sagt det förut? Hon HAAAAATAR täcke! Hon ser verkligen livsfarlig ut när man kommer till momentet att knäppa framme på bringan. Med öronen tätt strukna bakåt och överläppen uppdragen med alla tänder blottade, hugger hon i luften runt mina händer. Men det är inte värre än att det hjälper att ta undan hennes huvud och sedan mota lite med armbågen. Och skynda sig. 🙂
Men hon tycker inte om det.

Idag har det som sagt regnat hela dagen och när jag åker till stallet för att ge henne mineraler, är jag tvungen att filma henne. Hon ÄLSKAR sitt nya mineralfoder: Pavos Summerfit! Det här kunde ju vara reklamfilm för det. 😀

Så har vi ju mina katter. Maestro och Matisse. Jag har ju köpt torrfoder av fel märke sist jag handlade! Ond matte! Det har varit ett gnölande här hemma i flera dagar, men jag har varit hård och sagt att nej, det är detta som serveras. Jag köper ingen ny mat förrän ni ätit upp detta! Ni får skaffa till lite egen mat om ni inte är nöjda.
Båda katterna tar ju möss och sorkar och sånt, men Matisse, den lille grå, är en riktig mästerjägare. Inte riktigt alltid till mattes belåtenhet, men men, har man skaffat rovdjur så… Han har kommit hemsläpande med allt från ekorrar, jättestora vattensorkar till ett flertal ÄNDER nerifrån sjön!!! Han kom stolt hem med dem, en efter en (huvudena redan avkapade) och när jag några dagar senare klippte gräset var det något som smattrade det med ett väldigt skarpt ljud! Det var åtta andfötter (jag räknade) som legat i en hög i gräset. Det var liksom det som var kvar!
Grannen har även berättat att han sett Matisse i full fart jaga en räv nere på ängen!
I morse när jag kom ut till garaget, så sitter Maestro i porten. Jag reagerar på att han inte ens ”hejar”. Han ser mer ut som en dörrvakt. Sedan hör jag ett dovt morrande inifrån garaget. Det är Matisse, med tänderna i något grått, pälsigt, i sin egen storlek. Har han blivit kannibal nu också? Jag går fram och tittar. Det är en hare. Även den saknar huvud. (Är huvudet godast, så det äts upp först? Eller är det äckligt, så det kapas av med en gång och slängs??) Den är inte riktigt vuxen, men även utan huvud, så är den längre än Matisse i utsträckt läge. Jag undrar hur själva överfallet och mordet gick till? Bet han sig fast i halsen och hängde med i flykten tills haren stöp av syrebrist? Och hur fick han hem den? Hjälptes de åt, han och Maestro, och bar i var sin ände?
Det är sånt man kan fundera på, för jag lär ju aldrig få något svar.

Tyvärr blev det hela inte förevigat, för tidigt på morgnarna är jag fruktansvärt seg i hjärnan och kan inte tänka på sådana detaljer.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.