Blogg,  Djur,  foto

Stappligt och blött

Idag börjar det regna ungefär när vi har hunnit ner till banvallen. Dessutom går hon så stappligt på alla fyra benen, att jag börjar undra..?? Jag menar, nu har hon ju gått jättebra i en hel vecka! Jag får känslan av att sådär skulle jag nog gå om jag fått på mig för små skor som klämde precis överallt. Samtidigt som jag förstås vet att det lika gärna kan komma från rygg eller knän t ex, så kan jag inte låta bli att undra om det kan vara så att hon ömmar pga en ny hovslagare med ett annorlunda sätt att arbeta?? Jag säger alltså inte sämre, men annorlunda? Ja i så fall bör väl den ovana känslan ha gått över till imorgon…
Efter en halvtimmes skrittande i risig skog, så har den stappliga gången i alla fall gått över och hela banvallen tillbaka travar vi (och även lite galopp) och hon känns mjuk och fin och går bra. Även i skritten efteråt.

Jag måste undersöka det här med sadel mer noggrannt. Men det är inte så lätt när flertalet sadelprovare dels tar hutlöst betalt och dels kräver att man själv uppsöker dem och då måste man ju ha transport…
Stallkompisen fick ju betala dyra pengar och ändå hittades ingen sadel som låg bra på hennes häst!! Vad betalar man för då, kan man undra?
Sedan finns det ju en del försäljare som provar ut, men kan man verkligen lita på dem? Jag menar, de vill ju främst sälja?

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.