Blogg,  Djur,  foto

Skor och vinkelip

Idag blir det alltså nya skor. Hubert gör inte som Kenneth och så är det väl ofta. Dels har han ett sånt där stöd som hon får sätta upp hoven på när han raspar. Cola blir lite konfunderad först men finner sig snabbt.

Sedan använder han en vinkelslip för att justera skorna. Ja alltså inte när skon sitter på hoven! 😆
Hubert frågar om hon är van vid detta? För det låter ju rätt mycket…
Nej, säger jag.
Då är det bäst jag stänger stalldörren, säger Hubert, så låter det inte riktigt lika högt.
Hmmm, säger jag. Samtidigt som jag tänker att det blir nog inte bra. Att stänga dörren!
Colahästen ser lite oroligt på den stängda dörren och när det sedan börjar låta illa där utanför, så knäpper jag loss ena grimskaftet. Hon börjar trampa runt och sträcker på halsen så mycket hon kan, mot dörren till. Stora ögon. Så jag kopplar loss henne och vi går och öppnar så hon får se vad det är! Det blir genast myyycket bättre! 😄
Det hela upprepas ju fyra gånger så till slut blir hon lite blasé.

När hon så småningom fått sina nya skor på sig så ger vi oss ut på en liten tur. Klockan har hunnit bli halv fyra och jag har inte varit hemma sedan i morse (tandläkaren, Granngården, Ica, mockat lösdriften…) så det blir bara runt Ivarssons, för jag är lite sugen på att komma hem och äta. Vid banvallen står en med motorsåg och kapar timmerstockar. Lite senare möter vi en traktor. Då tycker Cola det vore en bra idé att galoppera den till mötes!
Jag tror inte att en vinkelslip märker ut sig på nåt sätt… 😂

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.