Blogg,  Djur

Dubbla känslor

När jag red sist, så hade hon några väldigt konstiga saker för sig med bakbenet/bakdelen. Typ tre gånger eller nåt. Hon liksom svankade till i galopperna och tappade hela bakdelen under sig och fortsatte sedan som om inget hade hänt. Men alltså inte ALLS på samma sätt som hon gjort innan när hon hakat i med nervskidan i tornutskotten.
Jag tänkte att vad är det NU för fel på henne!!?? Ska det här aldrig ta slut!?

Men så på vägen hem föddes en liten tanke/förhoppning och i stallgången lyfte jag sedan upp bakhovarna och kollade. Joo… en söm fattades, men…? Jag kratsade och bände lite och skon verkade sitta… men rätt som det var, så var halva skon helt lös och stod rätt ut!
Då var det det som hade hänt i galopperna! Inte konstigt att hon höll på att sätta sig. Sällan har jag blivit så glad över en lös sko! 😄
Jag hade ju inte tillgång till några extra söm och hovkanten var lite trasig på den sidan, så det var bara att dra loss resten också och sedan hänga på mobilen för att få tag i en hovslagare. För min vanliga var bortrest och kunde inte komma förrän ordinarie tid om två veckor.
Men det verkar fixa sig redan till imorgon – hoppas jag. En Hubert trodde sig hinna med det då! 😊

Så idag blir det bara lite borstning och hinkmat och sedan blir det välkomstkommitté av Diva i lösdriften. Efter ett par månader ifrån varandra, testar nämligen Viktoria om det funkar att släppa ihop mor med dotter nu, utan att det ska börja snuttas. Det passar ypperligt idag, eftersom Diva brunstar och skriker och sparkar, när Cimone försöker närma sig juvret. Cola som är på väg ur sin brunst, börjar om igen i ren sympati och av glädje över att återse henne och Diva får finna sig i att ha ett helt hov hängande tätt efter sig som plåster vart hon går! Cimone, Helium och Cola. 😂😂
Nu blir det väl bara nån timme idag och kanske nån timme i morgon och sedan får vi helt enkelt se hur det går. Det vore ju jätteskönt för Viktoria om hon kan släppa tillbaks Diva och Hera med resten igen, för nu är det ju ett himla rännande med vatten och hö och grep och skottkärra! 😝

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.