Blogg,  Djur,  foto

Respektingivande

Idag är det dag ett med antibiotikakuren. Jag har aldrig fått riktigt klart för mig när man ger/får oral pasta och när man får penicillin i injektionsform?
Men jag är tacksam över att Colahästen fått oral pasta i alla fall. Två gånger om dagen, vilket ställer till det för mig, men med snälla stallkompisar som ställer upp så går det bra.

Cola är riktigt duktig på att ta emot doseringssprutan och sedan blir det en väldigt lätt avborstning och koll på att hon är riktigt torr. Smhi har utlovat blåst och ett ihållande regn i eftermiddag fram till imorgon förmiddag, så det blir regntäcke på idag. Det är ju tydligen så, att har man streptotrikos så ska man absolut inte gå omkring och vara våt nån längre tid utan att få torka upp emellan. Bakterien gynnas av detta.
Hon undrar lite över detta påfund, för täcke har hon inte haft på sig sedan flugtäckessäsongen. Jag bävar förresten lite över detta redan, för antingen är de för trånga över bogen, eller också är de i trasor efter två dagar… 😠 Efter maten får hon sedan gå ut igen och när hon kommer ut i hagen iklädd ett TÄCKE och med ”fradga” kring munnen, så flyr de andra hästarna! 😂😂 De undrar vad detta är för ny och farlig häst? Cimone och Helium trasslar nästan ihop sig med varandra i kamp om vem som först ska komma bort från foderbordet och det slutar med att Cimone råkar välta hela skottkärran som Viktoria just fyllt med skit…

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.