Blogg,  Djur,  foto

Hjulet upptäcks och dags för galopparbete

Heliums täcke hänger under magen när jag kommer idag. Han ser lite bekymrad ut och försöker att själv dra det rätt med munnen, men det går ju inte så jättebra. Jag vrider rätt det och går sedan och mockar ligghallen. När jag är klar, så kommer Helium och Cimone och studsar fyrfotahopp genom hela ligghallen, ut genom gaveländen och in genom andra änden igen. Det går på tvären och på höjden och de har roligt värre.
Sedan hänger täcket på sniskan igen…
Eftersom han är tekniskt intresserad, så finner han det fascinerande med hjulet på skottkärran. Väldigt roligt är det när han dessutom får snurr på det. Där skulle han kunna stå hela dagen och snurra om han hade fått. 😂

Sedan ger jag och Lillstrumpa oss ut på en tvåtimmarstur. Sitter beredd att filma när vi ska passera ett antal nyligen fällda träd/stockar med tillhörande vitt sågspån som har hamnat här och där på vägen.
Med tanke på hur farligt det är med hinder som inte finns längre osv så är jag beredd på stollerier… 😂😂😂

Vi har två väldigt trevliga timmar tillsammans och hon är pigg, glad och vaken, men hur sansad som helst.

På hemvägen längs banvallen, så jobbar vi i trav och galopp större delen och tränar även på halt – galopp, galopp – skritt och samma sak med trav – skritt. Det går jättebra, fast vi har lite svårigheter med skritten. Enligt henne, så är det inte riktig skritt innan hon får lång tygel. Dvs om jag håller kvar tygeln blir det gärna trippande steg, spänd nacke, ev taktning och väldigt beredd på en snabbare gångart. Men efter ett tag lyckas vi få till det även där, med en nacke som slappnar av lite och steg som länges lite. 😍
Den sista biten hemåt (när vi passerat stockarna igen) sitter jag där med lång tygel och filosoferar. Plötsligt ligger jag då på ryggen på henne, när hon far fram med raketstart!
En millesekund senare startar en motorsåg inne bland träden. Hon såg väl nån rörelse där strax innan, som inte jag såg. 😄
Ytterligare nån minut senare hörs ett gnisslande (i en halv sekund) som hon hoppar till för igen och strax efteråt hörs braket av ett träd som faller. Rätt skönt ändå att vi inte var precis jämsides just då. 😝

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.