Blogg,  Djur,  foto

Självskadebeteende?

Idag tjuvstartas det lite med stora vårbrunsten. Den är inte i full blom ännu (det kanske den är på söndag? För då ska vi åka transport och träna dressyr i Mjöshult.) Men det är gnägg och skrik och studs och allmän okoncentration och otålighet när jag tar in henne från hagen.

När jag sedan ska sitta upp från det vanliga stället så svängs det runt väldigt, så vi till slut står öga mot öga istället. Men när jag petar med spöet på hennes högersida, så vet hon ju precis hur det ska vara. 😊
Sedan sköter hon sig väldigt bra under ridturen måste jag säga, med tanke på alltihop. Det gäller bara att se till att hon får jobba hela tiden och sedan hon har lite svårt att skritta idag, utan att det blir taktning…
Högergaloppen känns dock en liten aning obekväm för henne och jag vet inte om det beror på kotleden på höger bak? Hon håller tydlugen på att kapa av sig hela foten, lite åt gången. Förra året var det ju det bautastora snittet mitt på kotan, med fult ärr som resultat. Så var det ju revan strax bredvid förra veckan, med tillhörande svullnad. Tvättar och salvar varenda dag – mycket som skydd mot all lera i hagen. Nu har hon dessutom skaffat sig ett sticksår strax nedanför, precis vid kronranden! Tvätta, salva… Hoppas det inte är djupt?
Hon verkar i alla fall tillfreds med turen och inte det minsta trött. Bara lite svettig.

En kommentar

  • Lisa

    Oj har hon redan börjat brunsta 🙈 Hoppas min lugnar sig till mars som hon brukar 😊

    Håller tummarna att hon slutar upp med självskadebeteendet!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.