Blogg,  Djur

Kall sol

Idag blir det ridtur på en spänd supertittig häst på stenhårda vägar. Ett par minusgrader räcker för att få mig att undra hur jag ska överleva vintern? Särskilt om den ska starta redan i början av november! 😱
Alla frostiga löv och vita fläckar etc längs vägen är absolut mycket farligare än de i hagen och vi travar hela banvallen bort till Ängavägen för att få upp värmen. Jag vill inte galoppera för det är så hårt och Cola vill inte ta ut stegen för att allt är farligt. Så vi tar oss fram i en snabb ponnytrav med bitvis höga benlyft och plötsliga sidosvängar.
På Ängavägens tjocka sand är det inte riktigt så hårt, så där tar vi en galopp.
Efter 25 minuter är hon uppvärmd och den värsta tittigheten har lagt sig och nu går hon riktigt fint ett tag – om man bortser från att hon av nån anledning går och viftar med huvudet hela tiden och vägrar ta stöd? Det känns som att jag håller i gummiband istället för tyglar.
Men men, det får vi ta en annan dag. Nu ägnar vi en stund åt att komma överens om skillnaden mellan slutor och galoppfattning. Särskilt i trav. För Cola tycker absolut att det är galoppfattning. Skänkelvikning åt höger går jättebra men åt vänster överdriver hon nåt enormt och tvärar så mycket att hon nästan slår knut på sig själv. När jag rätar upp henne vill hon bryta av till skritt. Det är med största sannolikhet jag som gör nåt konstigt, hmmm…
Efteråt blir det tvätt av knutor igen och stretching och mat!
Nicke är inne i boxen hos kossan och hjälper kalven äta. Den har nämligen ingen sugreflex än efter åtta dagar och dricker bara om det sprutar rakt in i munnen på den. Ett under att den fortfarande lever. Men nu säger Nicke att det får räcka. Nu får den sköta sig själv. Leva eller dö. Han kan inte komma hit varje dag i flera månader och krama spenar.
Så antingen blir det en redig tjur eller också en liten fäll att ha framför brasan… 😑

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.