Blogg,  Djur

Upphetsande

En främling bor i hagen bredvid i en vecka nu och det är ju vansinnigt upphetsande! Enligt stallkollegorna har Colahästen skrikit efter honom hela dagen och stått och trånat vid tråden närmast hans hage.
I natt ställdes klockorna tillbaka och normaltiden har börjat, vilket innebär att jag anländer till stallet med andan i halsen efter jobbet för att hinna rida ut en sväng innan mörkret.
Främlingen är inställd i en box nu och Cola är väldigt upphetsad när jag borstar och sadlar. Mina trumhinnor går nästan sönder.
Sedan är hon lite av en krutdurk att rida och vi travar och galopperar hela banvallen bort till Ängavägen. Detta gör ju inte att hon på något sätt känns lugnare sedan! Hon känns snarare arg över att vara tvungen att skritta en lång bit där och när hon får lov att galoppera lite den sista biten innan nedförsbacken, så kastar hon sig iväg hejdlöst och när jag säger ”lugna ner dig!”, så krullar hon ihop sig och börjar hoppa runt på stället. Men hon lyder med en gång när jag säger att hon ska gå fram, bara inte i sporrsträck!
Sedan kivas vi resten av vägen hem för hon vill bara springa. Vi travar en bra bit men hon bara stressar och det blir spänt och jag vill ha mer taktmässig gång av akterpartiet. Sedan vill jag ha skritt resten av vägen och hon vill ha lång tygel, men hon skrittar väldigt stressat hela tiden och så fort jag försöker lätta på tygeln så börjar hon trava och det blir ett evinnerligt taktande och hon verkar väldigt frustrerad.
Skymningen kommer snabbt nu och jag sjunger högt för alla eventuella älgar den sista skogsvägen tillbaka och det är nästan helt mörkt när vi kommer till stallet. De sista tio meterna skrittar hon normalt.. 😂 Jag tar snabbt av henne, tänder lamporna i paddocken och släpper henne där en stund. Jag springer med då och då och styr upp henne ett par gånger mot de pyttesmå hindren som står uppställda. Hon får rejsat av sig lite grann och sedan är hon nöjd. Så det blir mat och utsläpp i hagen igen.
Nästa vecka är jag ledig (SÅ SKÖÖÖNT!!!) och efter det lär jag inte hinna rida ut före mörkret mer de dagar jag jobbar till fyra. Innan våren, vill säga.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.