Blogg,  Djur,  foto

Lyckofnattet fortsätter

Idag tar vi oss över landsvägen vid Sönneräng utan sällskap för första gången. Dessutom sitter jag inte av, utan rider hela vägen, över landsvägen och över husvagnscampingen! Mycket stolt över mig själv och Colahästen är så duktig. Det som hon tycker är läskigast är som vanligt alla stora stenbumlingar som lagts upp längs kanterna. 😊
Sedan kommer ju de där kilometerlånga uppförsbackarna, där hon var så vansinnigt taggad sist. Idag är hon inte lika kaxig, när hon måste passera alla hemska stenar och rishögar alldeles ensam. Hon har handbromsen på hela tiden, för säkerhets skull, och inte förrän i sista backen bjuder hon ordentligt.
Men nästa gång kommer det säkert att bli helt annorlunda! 😁

IMAG0377

Sedan rider vi genom skogen, över sommarstugetomten och till banvallen vid Torvbacken och på tillbakavägen jobbar vi. Lika duktig idag. 💘 En ren njutning. Mot slutet tränar vi på halter och igångsättningar, från trav och från skritt. Att göra halt är ju inget svårt, men nu vill jag ju att hon ska kunna stå still också. Tills jag säger till. Och vara kvar på tygeln. Inte börja springa baklänges bara för att jag håller kvar i tyglarna.
Det krävs ett ganska stort antal försök, alla med samma resultat. Men så PLÖTSLIGT står hon som en staty i halten!! ”Duuuuktig tjej!”
Vi gör om det en gång till och hon står lika still då. 😍
Underbara häst!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.