Blogg,  Djur,  foto

Fröken Speciell

Idag tar vi ett pass i paddocken. Jösses. Hade nästan glömt hur segt det brukar vara där, men idag slår alla rekord. Det händer absolut ingenting, jag får knappt upp henne i trav och den går i slow motion och minsta lilla jag rör i tygeln så bryter hon av. Jag kämpar på och sparkar med skänklarna som värsta ponnyryttaren och använder spöet flera gånger! Och det brukar jag aldrig göra! Det enda som händer är att hon tror att vi ska galoppera, men inte öka farten.
Efter cirka tjugo minuter, så är det plötsligt som en propp som lossnar. Mitt på en långsida så höjer hon plötsligt ryggen, sänker huvudet och går fram på tygeln i en riktig fin trav!? Som att trycka på en knapp.
Ja ja, jag passar på att njuta men vi håller bara på en kvart till inklusive ett varv i galopp i båda varven. Sedan belönas hon med att vi rider ner till Apelhagen där det finns GRÄS!
Där visar hon prov på sin osvikliga skicklighet när det gäller att: ”OM man kan fastna eller trassla in sig i något, så gör man det!”
(I stallgången stod hon t ex och kliade sig mot ett stänge på en boxdörr. Sakta och till synes försiktigt gnider hon ena sidan av nosen upp och ner… och naturligtvis fastnar hon med grimman, stor panik och sliter nästan av den!)
Nu kommer vi alltså till hagen och jag sitter av och börjar trä ett skydd över sadeln innan jag tar av den. Det hela går på två röda: jag står vid henne och gör detta samtidigt som hon kör ner huvudet för att sno åt sig lite gräs och jag hinner inte tänka tanken klart innan hon naturligtvis trär in foten genom tygeln, drar upp huvudet, sitter fast, får panik, springer baklänges och drar bettet igenom munnen, ut på andra sidan… Som tur är lyssnar hon när jag kommenderar henne att stå still och så kan jag koppla loss tyglarna utan att nåt mer hinner hända. Ja herregud!
Sedan får hon vänta själv i hagen nån timme innan Helium kommer ner och när hon hör Hera gnägga från banvallen, så tror hon att hon står alldeles utanför hagen nånstans! 😊

Sedan går jag runt i en hel kvart i gamla hagen och letar avlagd flughuva, och minsann ger det inte resultat till slut!

IMAG0451_1

Den andra huvan, som hon lagt i banvallshagen, har jag fortfarande inte hittat…

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.