Blogg,  Djur

Faror trotsas

Idag börjar vi med en stunds massage igen. Sedan tar vi turen runt Ivarssons. Det är stenterapi idag. Bland annat. Alla dessa högar med stora bumlingar som ligger vid vägkanten här och där efter nedläggningen av fiberslang. Bl a i korsningen med banvallen. Ibland ackompanjerat med stora grenar och jordhögar också. Och rullar med överbliven slang. Och stora trärullar, där slangen en gång varit rullad. Fruktansvärt farligt!!!
Men nu har vi ju faktiskt ridit förbi allt det här två gånger innan, så idag ska det nosas, om hon fortfarande är rädd. Har matte bestämt.
Det går riktigt bra. Dvs hon försöker ju i det längsta att slippa gå fram och nosa, men till sist så kan hon tänka sig att ta en tugga gräs nästan ijämte, så hon liksom av en händelse kan snegla lite på det farliga. Sedan går det bra att nosa. Detta gör vi på samtliga nämnda farligheter. ”Check.” 😋
Sedan blir det lite trav och galopparbete på banvallen och hon går mycket bättre idag. Hon tappar lite i början av turen, men sedan felfritt. När vi passerat Ivarssons och är på hemväg, så blockeras hela vägen (utom ca en halvmeter vid kanten) av en stor grävare och ett annat fordon. Det står två karlar emellan, som håller på att rulla av svart fiberslang från en sån där stor trärulle. Grävaren låter.
Jag ropar och frågar om det är okej att vi passerar? Det är det, så då går vi. Colahästen tvekar bara lite, lite inför åsynen av slangrullen, men sedan går hon så snällt alldeles tätt förbi först grävaren, sedan karlarna med rullarna och sedan lastbilen. Min duktiga lilla häst.
Strax efter tar vi en mycket samlad galopp. 😊😊
Varför hade jag inte hjälmkamera idag för??

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.