Blogg,  Djur,  foto

Tyngdlära

När kiropraktorn var på en – som jag trodde – sista kontroll i torsdags, trodde jag allt skulle vara bra. Tänkte ta en tur efteråt. Hon har ju känts jättebra den senaste tiden. Och inga tapp av bakbenen alls.
Men så blev det alltså inte! 😖
När Finn bara rörde området runt manken, så ryckte det som fasen på en massa ställen där!
Så har det minsann inte varit innan! Jag har ju testat ibland, att trycka lite i det området, men hon har aldrig visat nåt. Nu var där ryckningar hela tiden, bara man rörde henne där!?
Han justerade atlaskotan lite igen och försökte sedan med manken också, men se det gick inte alls. Han höll på jättelänge men så fort han närmade sig manken med sin lilla klubba, så vägrade hon stå stilla en sekund. Dessemellan var hon hur lugn och go som helst. Letade efter godis i hans fickor, gäspade, tuggade, lät sig kelas med… Men ingen klubba skulle i närheten av hennes manke!
Till slut gav han upp till och rekommenderade grundlig massage där innan han kommer nästa gång, så musklerna mjukas upp. Kanske kan t.o.m alltihop släppa då?
Att musklerna där är knutiga, det kan ju t.o.m jag känna.
Igår tryckte jag så gott jag kunde och masserade in Arnica och det ryckte som besatt i huden på bägge sidor hela tiden. Men hon verkade tycka det jag gjorde var okej i alla fall, för hon stod stilla.
I morgon kommer en riktig massör och ger behandling och förhoppningsvis goda råd.
Hon har nu haft sitt nya flugtäcke i tre dagar, så nu tyckte hon det var hög tid för ett hål i det!.😬 Får ta med mig nål och tråd imorgon.
Idag har vi gjort nåt nytt: jag avlade ett besök på Gekås och kom sedan med benskydd och halvkilosvikter som jag spände fast runt benen på henne! Så gick vi på promenad. Hon protesterade inte det minsta, utan gick på som vanligt – fast med aningen högre benlyft. Inte förrän efter tjugo minuter, då hon inte kunde låta bli att känna efter om de gick att få bort på något sätt? Men då var vi ju i princip redan tillbaka. 😊
Att gå med tyngder är väldigt stärkande och bra för ryggen och befrämjar även skrittsteget. Efter en tid kan vi sakta föränga promenaderna lite i taget. Ett par promenader i veckan sisådär.

IMAG1933_1

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.