Blogg,  Djur

Knåda och dra

Igår var Michaela, massören här. Hon var optimistisk och trodde inte det skulle behövas någon mer justering av kiropraktorn. Visserligen hade Lillstrumpa en hel massa hårda muskler och knutor som behövde mjukas upp och speciellt i hela bogpartiet och ner till frambenen. Hon fick ordentlig massage, även över bakpartiet, och ska få en omgång till om en vecka. Så fick matte hemläxa. 😉 Lite underhållande lätt massage ska ges av mig under tiden och även lite stretching av frambenen.
Så idag var första dagen det skulle ske. Jag går med raska steg ner mot hagen och ser Cola ståendes precis innanför tråden. När hon får syn på mig, så vänder hon omedelbart om och går sin väg med raska steg! Efter några steg vänder hon sig om och tittar och när hon ser att jag fortfarande är i antågande, så börjar hon trava istället! 😀
Den jobbiga människan som först drar dit en karl som bankar med en träklubba, sedan binder fast tyngder runt benen på henne och till slut utsätter henne för en timmas knådning av ömma muskler! Nu får det vara nog!
Men när jag hämtar henne, så följer hon snällt med. Protesterar lite när jag med ovana amatörhänder börjar knåda försiktigt, men det går bättre efter en stund. När jag sedan går efter sadeln, ser hon riktigt nöjd ut. Det blir en skrittur idag och hon får en kort paus för att äta gräs. På tillbakavägen övar vi skänkelvikning och andra sidförande rörelser och hon känns mjuk och fin och efteråt får jag tillåtelse att stretcha hennes ben litegrann.
Imorgon ska vi jogga lite. Sedan kan jag rida som vanligt igen. 🙂

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.